Rivieren en meren gebied inLa Mancha – Lagunas de Ruidera

Na drie dagen werken in Madrid .35 graden . Besloten we het weekend door te brengen op een plek aan het water . Gek genoeg ligt die plek midden in het dorre land van Don Quichot .La Mancha ,uitgestrekt , plat ,dor ,heet en stoffig . Alle ingrediënten om door te draaien en windmolens aan te zien voor reuzen . Midden in deze enorme akker van geploegde rode aarde ligt een vallei met koele langunas omzoomd met bomen waar een lichte bries door heen speelt.

Fijne restaurants bij Lagunas de Ruidera

Drinken en eten is geen probleem er zijn hier plenty restaurantjes aan de waterkant . De sfeer is Mediterraan ouderwets gezellig . Picknicken is een familie aangelegenheid en een transistor radio, volume 6 zorgt voor de muzikale omlijsting .Denk hier nog wat waterpret gegil en een dozijn gulle lachen bij en je heb het hele plaatje te pakken.

Logeren in de herberg van Don Quichot

Een gedeelte van de avonturen van Don Quichot zijn hier gesitueerd en wij hebben de mazzel dat we in een uiterst toffe casa rural overnachten die genoemd word in hoofdstuk 24 / Boek twee van de avonturen van de Don .Ik vind het leuk . In de koele ochtend als de zon net aan zijn werk is klim ik de berg achter onze casa op om de grot van Don Quichot te bezoeken . Rode aarde , grote klonten steen , lage stugge struiken ,bomen en een magnifiek uitzicht .Het enigste wat je hoort is de rivier naast het huis in de vallei en een paar vroege krekels . Smiddags lunchen we La Granja .Prima tent waar al het eten uit een houtoven komt en waar rode en witte wijn allebei in het koelvak staan. Neem Don Quichot mee als je hier komt logeren .

Check de website van : ventadelcelemin

Info@ventadelcelemin.com

Adres: Camino de San Pedro, s/n, 02611 Ossa de Montiel, Albacete, Spanje

0034 651308455 de eigenaar spreekt uitstekend Engels


Check ons blog voor meer Spanje 

Tien mooie en rustige strandjes in Noord-Ibiza

Madrid- eten in de foodhallen in het oude centrum- spectaculair lekkerrrrr

Mooiste strand cafetje op Formentera pal een zee – je voelt het zout op je lippen – ze hebben hier de beste mojito’s van het eiland

 

Nieuw 728x90

 

 


7