Leuke dingen om te doen en te bezoeken in Tilburg

Sweet Jezus wat is Tilburg veranderd.

Wat een lekkere speelse stad is het geworden.

Voor dit weekend was ik er slechts twee keer eerder geweest.

Een keer naar poppodium 013 om vermoedelijk The Scène te zien op treden en een keer om het huwelijk van mijn zus bij te wonen.

Beide bezoeken zijn geregistreerd, maar niet gearchiveerd onder top stad. Deze keer is dat anders.

Er was een leuke tentoonstelling in het textiel museum “1920e Jazz Age | Fashion & Photograph “ die we graag wilden zien en het Van Hotel Gilze-Tilburg zei met een gastvrij gebaar; “We vinden het leuk als jullie bij ons komen logeren”.

Van der Valk kende ik van de etentjes ter gelegenheid van mijn oma’s verjaardag en de kers op de appelmoes. Ik heb daar toffe herinneringen aan.

De overnachting was dus geregeld, museumjaarkaart in de kontzak en fietsen achterin de bus. Op naar Tilburg.

De leukste winkelstraat van Tilburg

Ik had al wat gegoogeld en was de  “de  013-straatjes”  tegengekomen .Tof idee van Edwin en  Jolanda de Leeuw  . Een super leuke route door het centrum waar je slechts en alleen sympathieke winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes tegen komt. Ook de de buurt rond het station was lekker tot bloei gekomen. Zo troffen we er leuke rauwe restaurants, cafés en broedplaatsen voor creatief Tilburg. Op de fiets verken je een stad altijd het makkelijks vind ik. De zon scheen en een lichte bries maakte het aangenaam om zo op ons gemak door de stad te cruisen.

Tilburg was vroeger de textiel hoofdstad van Nederland en de grootste werkgever in de regio. Tegen de oude fabriek waar het textiel museum in zit heeft de architect een glazen entree geplaatst. Dat is goed gelukt, het ziet er top uit.

De tentoonstelling was niet groot maar wel super tof.     De ‘roaring twenties’. Was een opwindende periode voor mode ontwerpers. The sky was the limit voor de rijken der aarde en voor elke gelegenheid moest je een andere outfit aan. Pauwenveren en pantervel, geen dier was veilig. De rest van het museum / Textillab moet je ook absoluut even bekijken. Van de eerste weefgetouwen tot de nieuwste weeftechnieken, heel tof.

Leukste restaurants van Tilburg

Van zo een bezoek krijg je natuurlijk dorst en honger. Ga even naar koreaans restaurant Seoul Kitchen Inza’s – top eten – aanrader -Het gebied rond het station heet spoorzone 013 staat een oude loods  waar na een grondige verbouwing restaurant de Houtloods in kookt . Mooie industriële tent met een open keuken en met heerlijk eten. Echt een aanrader en als dochterlief ons er niet aan had herinnerd dat we ook nog zouden gaan shoppen in de 013-straatjes dan hadden we er vermoedelijk nog gezeten. Toffe platenzaak, leuk kledingwinkeltje, lekker eettentje. Je slingert/slentert op je gemak door het centrum van Tilburg. Een paar uur later zit ik met een groene kip aan een glas bier op een gezellig terras.

Hotels in Tilburg

Hotel Gilze-Tilburg zit zoals de meeste van der Valks niet ver van een doorgaande weg, handig op de route. Een enorm terrein omzoomd door bomen met aan de linkerzijde een fijn meer. Het lijkt in niets meer op mijn oude van der Valk herinnering. We worden gastvrij ontvangen. Onze drie persoons kamer is enorm. We zitten nog niet in het inpandige terras of dochter lief is al verdwenen in een berg van badschuim. Lachen, gieren, brullen, de avond is zo voorbij. De bedden zijn beter dan thuis en voor je het weet sta je alweer aan het heerlijke ontbijt buffet.

Verse sinaasappelsap, geurige muffins, knisperende warme croissants en een kop koffie. Ik loop nog even een rondje. Het is een  groot hotel, maar vol intieme sfeervolle plekken. Voor we vertrekken naar prutjepolder duiken we nog even het zwembad in. Tilburg is tof! Bij het wegrijden bedenk ik me, dat ik vergeten ben te vragen hoe het nu met die Toekan zit…ach…van sommige dingen is het fijn als ze een mysterie blijven.

Bedankt Hotel Gilze-Tilburg.


Check ons blog voor meer reisinspiratie in Nederland

Logeren in een gevangenis in Almelo

Overnachten op een binnenvaartschip in Nijmegen

Hotel van der Werff op Schiermonnikoog – ouderwets gezellig warm nest

Vier persoons woonboot in Noord-Holland op eiland de Woude met tuin 


 

gerecht van inza's koreaans restaurant in Tilburg

 

IMG_6938

IMG_6936

1920e Jazz Age | Fashion & Photograph

IMG_6937

Textiel Museum

IMG_6933

1920e Jazz Age | Fashion & Photograph

IMG_6934

de Houtloods

IMG_6945

de Houtloods

IMG_6943

de Houtloods

IMG_6949

IMG_7206

Raw Tilburg

IMG_6939

Raw Tilburg

IMG_7207

Raw Tilburg

IMG_7209

Raw Tilburg

IMG_7205

Raw Tilburg

IMG_6931

de 013-straatjes

IMG_6942IMG_7202IMG_7213IMG_7217

IMG_7218

de 013-straatjes

IMG_7219

de 013-straatjes

IMG_7220

de 013-straatjes

IMG_7221

de 013-straatjes

IMG_7222IMG_7223

IMG_7224

de 013-straatjes

IMG_7228

de 013-straatjes

IMG_7225

de 013-straatjes

IMG_7232IMG_7227IMG_7229IMG_7230

IMG_7226

de 013-straatjes

IMG_7231

IMG_7186

Hotel Gilze-Tilburg

IMG_7193

Hotel Gilze-Tilburg

IMG_7195

Tof bad vol schuim

IMG_7185

Hotel Gilze-Tilburg

IMG_7196

Fijne douche

IMG_7197

IMG_7192

Hotel Gilze-Tilburg

IMG_7187

Goedemorgen

P1010446

Afscheids duik

P1010473