Zaterdag avond, we zijn nog geen vijf minuten in Almelo of we zitten al in de gevangenis. We hebben vrijwillig aangegeven bij het huis van bewaring. Een prachtig art deco gebouw in centrum Almelo. Parkeren kan op het terrein direct naast het gevang. Vriendelijk doch dringend werden we door een attente host naar onze cel gebracht. Stalen trappen, bakstenen muren, rijen met ijzeren deuren met kijkgaten. Onze stappen echoën door het gebouw, de sfeer zit er goed in. Als je denkt dat je op een matras gevuld met stro de nacht zult doorbrengen en water en brood voor ontbijt krijgt, dan kom je bedrogen uit. Het huis van bewaring is een tof hotel geworden! De voormalige cellen zijn luxe kamers geworden met kingsize bedden, model “droom maar door”  en ligbaden met een berg schuim. Buitengewoon prettig voor de moderne reis gangsters die we zijn. Het vonnis van een dag cel is wat ons betreft wat aan de magere kant zeker gezien de aard van het misdrijf: een Mini Roadtrip langs Drie Toffe hotels en op heterdaad betrapt. We hadden best een wat langere straf ontvangen in het huis van bewaring!
Na een nacht in de bajes zitten we lekker aan het ontbijt. Koffie, verse geperste  jus d’orange  en een warme roomboter croissant. Nederlandse gevangenissen zijn zo tof.
Tip: de kapelsuite is  het mooist. Prachtige glas in lood ramen over de hele lengte van de kamer, hoge voorname plafonds, ruim en luxe. Hier ook weer een fijn kingsize bed en heel chic een bad op zilveren pootjes.
Het was heerlijk,  bedankt voor de overnachting Huis van Bewaring.
Restaurant Tip: praktisch om de hoek zit grand cafe LeDeBoer.
Check de website 

IMG_2089IMG_2032IMG_2012IMG_2027IMG_2083IMG_2066IMG_2016IMG_1961IMG_1958IMG_1907Schermafbeelding 2019-02-03 om 19.03.30IMG_1804IMG_1802IMG_1782IMG_1719IMG_1715Collage_Fotor 2