Recepten voor zelf pizza’s maken –

Eens in de zoveel tijd word ik overvallen door een enorme behoefte om een pizza oven te gaan bouwen.  Meestal zakt het na een paar dagen weer weg om plaats te maken voor een krachtige hunker naar een trip met de Transsiberie Express  om maar wat te noemen . Dit keer werd ik getriggerd door de super toffe serie Ugly Delicious  van Netflix met David Chang . In de eerste serie gaan Chang met zijn maatje en kookboeken schrijver  Peter Meehan op zoek naar de beste pizza, of wat daarvoor door moet gaan . Super inspirerend .

Beste pizza ovens

kijk zelf maar ff . Wat gebeurd er dan in mijn hoofd. Ik ga googelen , een digitale quest .Met drie keer clicken zat  ik op  Italieplein , een lekker duidelijke site met een prima en kraakheldere uitleg . Ondertussen hoorden ik van vriend Peter dat ze bij de Sligro kleine mini pizza oventjes verkopen die uitstekend hun werk doen . Die kleine rode duiveltje gaan tot 420 graden . zet dat weg tegen de 250 graden van mijn glimmende  ruimte vretende bakbeest . Het idee van een pizzaoven bouwen was voorlopig  van de baan al was het maar omdat het buiten ondertussen weer winter was geworden . Afgelopen zaterdagochtend . Alleen al door de krant te halen bij de brievenbus waren diverse vingers bevroren en binnen gekomen was ik bang nooit meer warm te worden .

 

Sweet jezus wat een pokkeweer . Het hele gezin had voor wonderlijke activiteiten buitenshuis gekozen (zoals een neus piercing aan laten meten ) wat mij de gelegenheid gaf om pijlsnel door de snijden kou naar de dichtstbijzijnde filiaal van de Sligro  te scheuren .Karretje vol gegooid met pizza bloem / oventje  en nog 20 andere leuke niet terzake doende producten die eventueel later nog wel van pas zouden kunnen komen .

Pizza recept

Qua boodschappen doen , soms kan ik het als een militaire operatie aanpakken maar meestal  niet . Bij  thuiskomst meteen aan de slag . Eerst de sauce . Ui /knoflook snijden. Even fruiten in de pan , daarna twee blikken tomaten erbij .zou en peper naar smaak. Lekker op een laag pitje laten pruttelen . Deeg . Check ff wat Italieplein hiervan zegt . Qua topping ben ik altijd eenvoudig . Salami / mozzarella  / Basilicum  . Klassieke Napolitaans . Maar check ff Ugly Delicious , het barst natuurlijk van de varianten die er allemaal erg tof en tasty uit zien . Ik ga ze allemaal maken want dat rode duiveltje werkt echt onverwacht goed . Have fun ,maak een pizza en blijf binnen .Netflix ugly delicious

Prima Donna pizza maker 

Italieplein

Tof pizza boek preview 


Check ons blog  om je eigen doe het zelf pizzaoven in je tuin te bouwen 

Pizzaoven bouwen deel 1

Pizzaoven bouwen deel 2

pizzaoven bouwen deel 3

Doe zelf lounge plek in je tuin 

Je kan het ook allemaal op maat laten ontwerpen en uitvoeren – Contact ; micheltaanman1@mac.com 

 

IMG_6687

IMG_6684

“stay well hydrated”

IMG_6686

voor de sauce .zout,peper, ui, knoflook ,olie en tomaten in blik.

PIZZA-NOPOLETANA-2

Belangrijk . koop 0-0 bloem

IMG_6685

lekker makkenlijk en kost niks

IMG_6688

Rol

IMG_6689

sauce

IMG_6690

salami picante

IMG_6691

Geduld

IMG_6692

picobello . die oven word 420 graden

IMG_6693IMG_6694

ugly delicious - title

Must see serie op Netflix met David Chang

b61c510f7ea9a40eb892e4f4dd7e1c1b1df14b98

aflevering , yep … Pizza

Screenshot_uglydelicious pizza hereje beberly

David Chang

9200000040347753

Tof boek

Bloem-water-gist-zout-passie-7-e1442689118144

Lezen en leren

Collage_Fotor