Maak van je tuin een Chillplek

Mijn broer is tuinarchitect – ik geef hem vaak de beste ideeën (   vind ik. 😉   ) om van je tuin een vrolijke blitse chill plek te maken : vintage roestige Citroen DS in je tuin plaatsen – buitenbadkamers – zie een oude stadsbus als kunstobject   – dat werk –  hij luistert nooit – met zijn oren dicht is hij erg succesvol –

In de badkamer in huis heb ik een keer of wat gezeten – ik vind het eigenlijk niks – die tegeltjes – de harde echo –  je kijkt naar het niks zeggende plafond – je prijst je rijk dat je een bad heb – maar het doe me niks –

Ik kocht een bad op pootjes voor een habbekrats op Marktplaats – zetten hem in het gras – sloot de vers gekochte buitengeiser aan – en zakte heerlijk weg in het warme water – de hemel als plafond met een steeds veranderend zicht – de muren van bomen en struiken – het gras als de vloer – ik was blij

Er was geen houden meer aan – ik zat in de outdoor stand -alles moet buiten gebeuren – daarna was de keuken aan de beurt – pizzaoven – hout gestookte hottub

Van badderen – koken en zelf gemaakte pizza’s eten word je loom – er moest een chillplek komen –

Ik schetsen wat – peinsden wat in bad – en dronk een glas – de plattegrond was easy – ik nam de meeste gebruikte maten van matrassen en dat werd de basis-  een paar van 80×200 en een paar van 140 x 200 –  ik had nog wat hout over van een andere klus en daar ging ik mee aan de slag – j

Variatie op het thema – Je kan uiteraard elke maatvoering gebruiken die bij je tuin of idee past –

Doe het zelf chillplek in je tuin

Volgorden – zet de gewenste maat van je chillhut uit – spit vier gaten in je tuin op elke hoek- als de ondergrond slap is sla je er nog een paal in en daarna giet je er beton in – in het nog slappe beton steek je een stalen strip – deze gebruik je later om je vier basispalen mee vast te zetten – schroef de twee zijkanten in elkaar in het gras – vriendschap is een mooi ding – en twee vrienden is genoeg – linker zijkant  overeind zetten op de betonnen poeren en rechts overeind zetten – dwars latten erop schroeven en hij staat – Als dak gebruikte is plastic zon doorlatend golfplaat met daaronder 50 meter tyleenbuis  32 mm diameter om op een zomerdag warm water te hebben voorbuiten douche en bad -geloof me – het werkt –

Op maat laten ontwerpen en laten bouwen kan ook , contact : micheltaanman1@mac.com

 

 

 

 


Check onze andere “doe het zelf” blogs

Buitenbad

Buitendouche

Pizzaoven

Hottub

 

 


Wat heb ik gebruikt