Chabrol, wijn in je soep

Jaren terug heb ik eens een seizoen gewerkt op een camping in de Dordogne .Naast Nederlanders werkten er ook wat Fransen. Aan het einde van de dag werd er gegeten aan lange tafels waar om de halve meter een karaf wijn stond. Lege karaffen werden bijgevuld uit een 225 liter vat , en het was dan ook elke avond feest. Met rode tanden opstaan ,dat werk . Een van de eetgewoontes van de Fransen nam ik pijlsnel over , en dat was Chabrol. Als je soep bijna op is dan leng je hem aan met een flinke scheut rode wijn . fantastisch lekker . Bijgevoegd een tof recept voor vanavond, kan je meteen de Fransman uithangen.


Check ons blog voor meer Franse wijn avonturen 

Wijn proeven in de Medoc

De Franse manier van weekend vieren in Bordeaux

Kook cursus in Frankrijk 

 

Traces & tracés  – dit is een erg mooi en leuk boek. de pagina over Chabrol heb ik hieruit overgenomen.

Te koop bij bol.com  Traces & tracés | sporen van verdwijnend Frans cultureel erfgoed
Auteur: Rob Verbeek
Illustraties en boekverzorging: Carl Lücker
Uitvoering: hardcover, full-colour
Omvang: 320 blz.
Verkoopprijs € 34,95
NUR 500 – ISBN/EAN 978 949 205 218 6

 IMG_3766

Traces & Traces