Vakantie huizen in Sicilië

Sicilië – het zoete eiland

Wij gingen in mei, de maand waarin de sinaasappels spontaan vanuit de boom op je bord vallen.  Sicilië, zoet geurend, ruig, groen en oogverblindend Sicilië. Je komt aan en weet: ik BEN La Loren/Marcelo Mastroianni. Gewoon gevalletje van in het verkeerde lichaam geboren worden.

In de meivakantie is het rustiger, groener en goedkoper om weg te gaan dan in het hoogseizoen. Nu zijn wij niet zulke planners en vervallen daarom last-minute in uren van verwilderd geklik op allerlei niet zulke toffe sites.  Waar vliegen we zo zuidelijk en zo goedkoop mogelijk naar toe? En waar vinden we een niet-zo-standaard vakantiehuis? Uiteindelijk hebben wij dit plekje via goede vrienden van ons gevonden: Villa Milleduci – Duizend Zoetigheden.

Dit paradijsje bestaat uit een landgoed van zo’n 12 hectare met verschillende huisjes aan de rivier de Alcantara gelegen. Die prachtige snelstromende heldere rivier loopt gewoon door je achtertuin.

Nou klinkt ‘landgoed’ heel afgelikt en niet zo tof maar dit is Sicieeeeliieeee. Dus is het huis zo ruig en zo rafelig als een Italiaans huis maar kan zijn, zijn de bomen er om uit te plukken, kan je in ieder oud blik, bak en bbq fik stoken en oh omdat de benedenruimte toch maar een loze ruimte is mogen jullie die er best bij gebruiken hoor. ‘Si. No problemo’. Dus sleepten wij op de wat frissere meiavonden banken en tafels naar die grote ruige ruimte, stookten daar het vuur goed op, openden nog eens een fles en wachtten tot het pizzadeeg gerezen was.

Het mooiste is om met vrienden Villa Milleduci (4 pers.) en Villa Mito (3 pers. met als super asset een pizza oven) te huren. Dan heb je 1 van de gebouwen op het landgoed voor jullie zelf. De kans is groot dat er niemand in de andere huisjes zit maar al is dat wel zo dan is dat nog geen probleem, op zo’n groot grondgebied kan je elkaar aardig ontwijken als je wilt. Bij ieder van de huizen staat er een groot opzet zwembad die je niet hoeft te delen met anderen. Bijna dagelijks lopen er 2 supervriendelijke Sicilianen rond; de tuinmannen samen met een te lieve hond goed voor wat aanspraak, een slok zelfgemaakte limoncello en als je geen zin hebt ze te zien geen probleem. Ruimte genoeg.

De beste tijd om op vakantie naar Sicilie te gaan.

En ga in mei! Want in mei is het nog niet te heet, nog niet te druk, staat het eiland in bloei en kan je nog wel bij dat prachtige baaitje komen zonder dat je je tussen de andere wannabee Sofia’s moet wringen. Natuurlijk ga je even naar het decadente Taormina (20 min) om je te vergapen aan luxe, te eten in een van de restaurants met waanzinnig uitzicht over de baai en beklim je de voet van de Etna (45 min) om een sneeuwpop te maken. Maar uiteindelijk wil je maar 1 ding: terug naar je landgoed want je moet dammen bouwen in de Alcantara, pastasaus inkoken, er moeten oliën en wijnen geproefd worden, sinaasappels uitgeperst, je moet dobberen in het zwembad en pizza’s in de oven gooien. Het is een zwaar leven daar in Sicilië.

Vliegtickets naar Sicilie

O.a. transavia.com, klm.com en easyjet.com vliegen op de plaats Catania en binnen een 1 uur noordelijk en dan 25 min landinwaarts ben je bij het huis. Als je een beetje op tijd zoekt en boekt moet het lukken voor max 150 euro pp retour te vliegen. Het is overigens altijd handiger om een auto separaat te huren. Klik niet direct door vanuit je ticketboeking maar vergelijk de prijzen op autohuren.nl.

 


Check ons blog voor meer reisinspiratie

waanzinnig appartement in een historisch palazzo in het oude centrum van Palermo te huur 

Roadtrip naar Venetië 

Toffe airbnb in het centrum van Florence