Vakantie in een Ierse Cottage in het midden van niks

Iersdagboek / Beara peninsula , vlakbij Kenmare.
Ierland schijnt het gelovigste land te zijn . Gister in de pub werd ons verteld dat ze in Noord Ierland zo streng in de leer zijn dat de humor daardoor verslagen is . Dit werd uiteraard gemeld door iemand uit het zuiden . Het schijnt ook dat de Ieren geloven in een parallel wereld die vreedzaam naast de onze bestaat en bewoont word de Aos Si . De Aos Si of Sith zijn een soort elfen , geesten van de natuur . “Klinkt allemaal pittig heidens in mij oren “ zei de heiden . Maar ik snap het wel ,het weer ,landschap ,muziek en de rivieren van Whiskey geschonken in duistere pubs zorgen ervoor dat de omstandigheden perfect zijn om in wat dan ook te geloven

Cottage huren vlakbij Kenmare

Iersdagboek . De laatste ochtend wandeling . De laatste kop Thee met uitzicht over de vallei . Hoeveel schoonheid kan je aan ? Wij zijn in ieder geval compleet uit onze sokken geblazen van dit stuk Ierland . Even noteren Beara peninsula .Je kan in de cottage met zijn zessen slapen . Bad/douche , keuken met een houtkachel . In de “grote kamer” kan je vanuit bed de houtkachel zien branden .Een dikke 10 op de schaal van knus . Kenmare ligt op 30 minuten rijden en de prachtige Healy pass ligt in de achtertuin . Haal ff een pint bij Maccarthy,s pub en mini supermarkt .Turf ,hout en kolen verkoopt het benzine station in Casyletownbeara.
Vergeet de ring of Kerry , neem de ring of Beara .
De Cottage staat af en toe weer te huur op Airbnb ; zoek op cottage bij Kenmare / Beara peninsula

Toffe leestip’s


Check ons blog voor meer reisinspiratie

Nieuw 728x90