Haring in Harlingen en een bruine kroeg in Delftzijl

Via de afsluitdijk rijden we Friesland in – eerste stop in Harlingen- ik moet er wel 40 keer zijn geweest – alleen om de pont naar Terschelling te nemen – het word tijd om eens in het dorp te verdwalen – pittoresk is het eerst woord wat in me opkomt – tis prachtig – we eten een haring aan de haven en rijden daarna met de dijk aan de linkerhand op een sukkeldraf richting Groningen – Delftzijl is het tegenovergestelde van Harlingen – veel nieuwbouw en de wind blaast lege verpakkingen en milkshake bekers over het enorme parkeerterrein – er rijd een rode stadsbus voorbij met de tekst : Wie in Jezus gelooft , heeft het eeuwige leven – We hebben dorst en toevallig staan we pal voor Cafe het Centrum geparkeerd – van buiten ziet het cafe er gesloten en stug uit – maar de deur is los en binnen is het meteen gezellig – een bar vol vaste gasten en een barkeeper die haar vak verstaat – Vier Engelsen zorgen voor humor en een goed verhaal – vertrekken uit een goed cafe is altijd lastig –

Fijne hotels in Groningen

Langs de kust – Termunterzijl – ochtend- het dorp slaapt nog- hotel restaurant Termunterzijl kijkt uit over de Eems die er als een spiegel bij ligt – een eenzame ferry trekt er een barst in – tis herfstig koud – de winter ligt op de loer – ochtend wandeling over de dijk met de opkomende zon in onze rug – koffie en ontbijt lokt ons terug naar het hotel  

Hoe is de sfeer in hotel Termunterzijl : je kan in het hotel prima ontbijten/lunchen en dineren – in het hotel zijn kamers met uitzicht en naast het hotel staan heerlijke huisjes om in te overnachten met uitstekende bedden en een fijne douche –  je kan ruim parkeren naast het hotel – en het dorpje is meer dan pittoresk en ligt direct aan de Eems – prachtige omgeving om te wandelen – neem je schilderezel en kwasten mee – inspiratie ligt hier op de loer –

Check de website van hoteltermunterzijl.nl

Adres: Mello Coendersbuurt 39, 9948 PN Termunterzijl

Je kan aan de dijk vier persoons vrolijke ogende vakantiehuisjes huren check de website

Kamperen met tent of overnachten met je camper kan bij Camping Zeestrand  check de website

Check ons blog voor meer Nederland

Eten ,drinken en slapen in Veenhuizen 

Hippe camping Buitenland in Drenthe 

Beste kroketten in Drenthe 

 

 FlixBus

Logeren op de boerderij bij BoerenBed