Boeken over treinreizen

In Amsterdam zoals in veel steden en dorpen loop je tegenwoordig in de straten tegen kleine houten bibliotheekjes aan – uitgelezen boeken vinden hier hun plek – niet het eindstation maar een verse kans voor leeshunker – gister vond ik hier op de hoek van de straat De Oude Patagonië expres van Paul Theroux – een fantastisch boek over een treinreis die Theroux in 1997 beschreven vanaf zijn voordeur in Boston tot dat het spoor eindigden in Patagonië in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika-

Je kan op de trein stappen met rugzak en moed – de opwinding voelen van het reizen terwijl het spoor onder je stoel wegschiet – maar je kan ook heel gerieflijk reizen in je hoofd met een boek op schoot –

Hier een lijst met fijne hoofdreisboeken die je misschien aanzetten tot het echte werk –

Check ons blog voor echte treinreizen

met de slaaptrein naar Wenen

met de slaaptrein naar Venetië 

Met de Thalys naar Parijs

 


 

 

 

 

 


mmmmm