Bulgarije – snowboarden in Borovets –

uitleg
Zijinstromer qua wintersport – niet sportief – koukleum – sterke voorkeur voor teenslippers – zon in de schaduw – verse mojito – ondanks het bovenstaande ben ik verslingerd geraakt aan de bergen- verse sneeuw- sportief zweet – en de kick van op een 4 mm dik snowboard aan mijn voeten vastgesnoerd met 50 km per uur downhill te racen – frankrijk-Italie-Oostenrijk zijn de logische plekken om de “down hill thrill seaker “ in me tevreden te stellen – Bulgarije zat niet in dat rijtje – nu wel –

Appartementen in Borovets

Borovets is een prima dorpje aan de voet van het Rila-gebergte op 80 km afstand van Sofia waar je aankomt met het vliegtuig – Wij werden daar piekfijn opgehaald door een pendelbus van het hotel -het Chamkoria chalets complex lag iets van Borovets – op zich geen verkeerde plek maar de volgende keer willen we toch in het dorp logeren – daar struikel je over de restaurants en kroegen –
Er ligt 58 km piste – de hoogste top is 2500 meter – dagpas kost ongeveer 30,- er zijn tal van winkels waar je ski’s en snowboards spullen kan huren .

Restaurant tip : vlees restaurant the Victoria de Bear

Check de website van Borovets

Check de website van Chamkoria chalets

Check ons blog voor meer vakantie inspiratie 

Wintersport bij Vrijbuiter