Natuurhuisjes te huur in Noord-Holland

West-graftdijk/Oost-graftdijk .

De Eilandspolder grofweg ingeklemd tussen de Zaanstreek /Alkmaar /Purmerend en Hoorn . Op 30 minuten afstand van Amsterdam en het Noordzeestrand . In de Eilandspolder liggen een handje vol dorpen   Grootschermer  / Noordeinde / Graft-De Rijp / Driehuizen / West-graftdijk en Oost-graftdijk / schermerhorn   veilig omarmt door de ringvaart  en de een nog pittoresker dan de ander . Help waar is mijn schildersezel !

West-graftdijk  en Oost-Graftdijk slingeren mee met het NoordHollands kanaal . Aan de ene kant de Starnmeer en aan de andere kant de Eilandspolder en praktisch voor de deur het grootste meer van NoordHolland het Alkmaardermeer . Je kan slechter wonen . Centraal in beide dorpen staat de kerk in “West” naast het meertje en aan het pleintje . “Het plein” is ook meteen de naam de stichting die allerlei activiteiten ontplooit in de kerk . Een van best bezochte voorstelling is het jaarlijkse Sluisconcert op 1 Juni . Even noteren , is echt te gek . Fijn overnachten kan in oa B&B De Pauw, iets buiten het dorp   waar Naomie van Country home cooking een waanzinnig ontbijt voor je klaar maakt of in het dorp bij B&B Hollands Glorie  met waanzinnig uitzicht op het NoordHollands kanaal. Er is een winkeltje in Westgraftdijk maar dan ook wel een hele erg leuke . T,Haventje in de Zuiderstraat 14 . Interessant voor de dorstigen onder ons , in “West”  stond de wieg van Leeghwater bier , puik bier uit de Eilandspolder . Proost ! 

vakantiehuisjes en restaurants in Schermerhorn

Schermerhorn .Zoek je een huisje in Schermerhorn met uitzicht en inspiratie voor je schilderslinnen . Kijk dan even naar dit huisje met uitzicht. Ook tof iets buiten Schermerhorn staan drie molens op een rij en met een beetje mazzel en wind draaien ze ook nog . De middelste is een de museum molen . Haal een bak koffie en een punt zelf gebakken appeltaart bij Cafe ’s Lands Welvaren  met uitzicht op de grote kerk. Voel je even enorm in het kleinste huisje van Schermerhorn .

 

vakantiehuisjes en restaurants in Grootschermer

Grootschermer .Ga even naar de beeldentuin en galerie van Nic Jonk in Grootschermer voor de broodnodig inspiratie .Iets buiten Grootschermer kan je landelijk overnachten  bij B&B Boerderij de Fryhof. Heerlijk eten kan je bestellen bij  Deb’s Dinner Service . Deb’s Dinner Service verzorgt nu ook haar “bezorgmaaltijden” in Grootschermer en omgeving.Gerechten bereid op de dag zelf, mooi op smaak, hoogwaardige ingrediënten, grote variatie, gemakkelijk op te warmen en bovenal: Heerlijk!

 

vakantiehuisjes en restaurants in Noordeinde en Driehuizen

Noordeinde en Driehuizen .Wat dacht je van restaurant de kleine haag in Noordeinde of Cafe restaurant De Vriendschap in Driehuizen met een super tof terras met prachtig uitzicht op de Eilandspolder . Je kan bij de Vriendschap trouwens ook fluisterbootjes huren om op avontuur te gaan in de polder . Kan je na een avond flink getafeld te hebben ook overnachten in de Eilandspolder . Zeker wel . Aan de rand van Driehuizen staat Tinyhouse “het Juffertje in het groen “ met een bad op pootjes met warm water in de tuin tussen het riet . Super sfeervol. ook in Driehuizen kan je beginnen met een avontuur op het water met Vier persoon vakantieboot Frederiek.

vakantiehuisjes en restaurants in de Rijp

De Rijp . In de Rijp staat B&B Het Pakhuys . Een sfeervol en prachtig gerenoveerd boutique  hotel direct naast de kerk aan de dorpsstraat en met uitzicht op Restaurant Het wapen van Munster . Ben je op zoek naar een hotel dat volledig rolstoel toegankelijk is  dan moet je bij hotel de Rijper Eilanden wezen aan de rand van de Rijp  sowieso een toffe plek die ramvol staat met brocante  en antiquiteiten .Is die Eilandspolder alleen beeldschoon of kan  je hier ook nog goed uit eten en overnachten . Tuurlijk man . Wat dacht je dan . In de Rijp struikel je over de lekkere en leuke restaurants . wacht ff ik noem ze hier voor je op ; Bij ErnstDe ReghterRestaurant OudejansHet wapen van Munster .

 

vakantiehuisjes en restaurants op eiland de Woude

Op het eiland de Woude in het Alkmaardermeer op 2 minuten rijden van de Eilandspolder ligt Vier persoons woonboot de Dankbaarheid. In de wilde tuin van de Dankbaarheid  staat een bad op pootjes met warm water zo onder de blauwe hemel . Op eiland de Woude kan je overigens ook heel goed uit eten in een van de twee restaurants die het eiland rijk is . Beide met een tof terras met uitzicht op het water . Cafe restaurant  Het kombof . Naast woonboot de Dankbaarheid zijn er nog meer fijne plekken op de Woude  waar je kan overnachten .O.A : Bed&Breakfast de Woude    Lakeland LodgeBoot de SteertVakantiehuisje op de stokpipowagenHuisje aan het waterHet Voorhuisje

Is de Eilandspolder ook Actief !  Tuurlijk ga op avontuur en ga  suppen. Waar ?  Bij Supschermer  natuurlijk  .

Welkom in Noordholland .


ToffePlek’s Tip ; vier persoons woonboot op het eiland de Woude in het Alkmaardermeer 

 

 

></a