Vakantiehuisje in Noord-Holland

Schermerhorn .De Eilandspolder grofweg ingeklemd tussen de Zaanstreek /Alkmaar /Purmerend en Hoorn . Vlakbij het grootste meer van Noord-Holland  “het Alkmaardermeer” en op 30 minuten afstand van Amsterdam en het Noordzeestrand . In de Eilandspolder liggen een handje vol dorpen  Grootschermer / Noordeinde / Graft-De Rijp / Driehuizen / Westgraftdijk en Oostgraftdijk  / schermerhorn  veilig omarmt door de ringvaart  en de een nog pittoresker dan de ander . Help waar is mijn schildersezel !

 

Schermerhorn .Zoek je een huisje in Schermerhorn met uitzicht en inspiratie voor je schilderslinnen . Kijk dan even naar dit huisje met uitzicht. Ook tof iets buiten Schermerhorn staan drie molens op een rij en met een beetje mazzel en wind draaien ze ook nog . De middelste is een museum molen . Haal een bak koffie en een punt zelf gebakken appeltaart bij Cafe ’s Lands Welvaren  met uitzicht op de grote kerk. Voel je even enorm in het kleinste huisjevan Schermerhorn .

 

Driehuizen . Kan je na een avond flink getafeld te hebben ook overnachten in de Eilandspolder . Zeker wel . Aan de rand van Driehuizen staat Tinyhouse “het Juffertje in het groen “ met een bad op pootjes met warm water in de tuin tussen het riet . Super sfeervol. ook in Driehuizen kan je beginnen met een avontuur op het water met Vier persoon vakantieboot Frederiek. Cafe restaurant De Vriendschap in Driehuizen met een super tof terras met prachtig uitzicht op de Eilandspolder . Je kan bij de Vriendschap trouwens ook fluisterbootjes huren om op avontuur te gaan in de polder .

 

De Rijp . in de Rijp staat B&B Het Pakhuys . Een sfeervol en prachtig gerenoveerd boutique  hotel direct naast de kerk aan de dorpsstraat en met uitzicht op Restaurant Het wapen van Munster . Ben je op zoek naar een hotel dat volledig rolstoel toegankelijk is  dan moet je bij hotel de Rijper Eilanden wezen aan de rand van de Rijp  sowieso een toffe plek die ram vol staat met brocante  en antiquiteiten .Is die Eilandspolder alleen beeldschoon of kan  je hier ook nog goed uit eten en overnachten . Tuurlijk man . Wat dacht je dan . In de Rijp struikel je over de lekkere en leuke restaurants . wacht ff ik noem ze hier voor je op ; Bij ErnstDe ReghterRestaurant OudejansHet wapen van Munster .

 

Grootschermer en Noordeind .Iets buiten Grootschermer kan je landelijk overnachten  bij B&B Boerderij de Fryhof. Ga even naar de beeldentuin en galerie van Nic Jonk in Grootschermer voor de broodnodig inspiratie .Wat dacht je van restaurant de kleine haag in Noordeinde .Heerlijk eten kan je bestellen bij  Deb’s Dinner Service . Deb’s Dinner Service verzorgt nu ook haar “bezorgmaaltijden” in Grootschermer en omgeving.Gerechten bereid op de dag zelf, mooi op smaak, hoogwaardige ingrediënten, grote variatie, gemakkelijk op te warmen en bovenal: Heerlijk!

 

 

De Woude . Op het eiland de Woude in het Alkmaardermeer op 2 minuten rijden van de Eilandspolder ligt Vier persoons woonboot de Dankbaarheid. In de wilde tuin van de Dankbaarheid  staat een bad op pootjes met warm water zo onder de blauwe hemel . Op eiland de Woude kan je overigens ook heel goed uit eten in een van de twee restaurants die het eiland rijk is . Beide met een tof terras met uitzicht op het water . Cafe restaurant  Het kombof en eetcafe de Woude . Naast woonboot de Dankbaarheid zijn er nog meer fijne plekken op de Woude  waar je kan overnachten .O.A : Bed&Breakfast de Woude    Lakeland LodgeBoot de SteertVakantiehuisje op de stokpipowagenHuisje aan het waterHet Voorhuisje .  Is de Eilandspolder ook Actief !  Tuurlijk ga op avontuur en ga  SUPPen. Waar ?  Bij Supschermer  natuurlijk  . Welkom in Noordholland .