Skateboard park in Zaandam

Zeker ik heb het wel geprobeerd . Maar zonder overtuiging , zonder vuur .  Hoe cool is het om tussen alle forenzen naar school te slalommen op je longboard . Grinden over stalen leuningen van het stadspark en uiteraard de bijbehoren Skate lingo , onverstaanbaar voor de buitenstaanders . 180 en 360  valt nog te begrijpen en dat Comp de afkorting is van Competitie , OK .  Maar “lets go get some gnar gnar today”   ?  Sketchy  ?  GOOFY ?  NOLLIE  en Ollie  ?  Ach allemaal te leuk en  lekker gevat urban . Grafitti en skate  schuurt lekker tegen elkaar aan . Het zoekt elkaar op en versterkt elkaar . Twee kunstvormen waar geen opleiding voor bestaat en waar je keihard voor moet werken om er goed in te worden . Twee stromingen die elkaar vinden onder viaducten / industrieterreinen /achterbuurten /parken en pleinen . Ik vind het tof . Respect is het woord .

Kijk ff in zaandam onder het viaduct . echt een vette plek .

Adres: Coentunnelweg, 1541 HL Koog aan de Zaan

Check Facebook 


Dogtown and Z-Boys is an award winning 2001 documentary film directed by Stacy Peralta. The documentary explores the pioneering of the Zephyr skateboard team in the 1970s (of which Peralta was a member) and the evolving sport of skateboarding. Using a mix of film of the Zephyr skateboard team (Z-Boys) shot in the 1970s by Craig Stecyk, along with contemporary interviews, the documentary tells the story of a group of teenage surfer/skateboarders and their influence on the history of skateboarding (and to a lesser extent surfing) culture.  text ; Wikipedia

 

511HYNVN3CL._SY445_Vv