Donderdag aan het einde van de dag sjees ik over de afsluitdijk naar Drente met een uitnodiging op zak voor een mini concert van Mark Wilkinson in een tipi op het terrein van Puur!Beleven in Frederieksoord.  Frederiksoord , nooit van gehoord .Maar als je door een tunnel van naar elkaar gebogen bomen waar het zonlicht zo lekker door heen speelt naar de boerderij van Puur!Beleven rijd dan vraag je je af waarom niet . Wat een plek !  De bewoners Ike en Suzanne staan me al met open armen op te wachten  .Welkom ! Wijntje ? gastvrijheid op zijn Drents . Mooi man . Mark Wilkinson komt ook aan geslenterd met een fles pils en een gitaar op zijn rug . We proosten . Hij is een eind van huis . “Australia mate , good te be here ” mooi vet accent . In de stal van de boerderij staan ballonmanden en reusachtig ingepakte ballonen  van Ike want de man is ballonvaarder .  Met een brede grijns verteld hij hoe het is om door de wolken omhoog te schieten naar daar waar altijd de zon schijnt en je met een beetje mazzel in een oneindig landschap terecht komt van witte donzen bergen . “Ik ga met je mee , ik wil omhoog”  . “Tuurlijk ” alleen niet vandaag . Mark begint .  In een reusachtige Tipi achter de boerderij aan de rand van het bos zitten een man of 50 rond een kampvuur terwijl Mark de eerste akkoorden aanslaat . Man wat is dat toch lekker  , de magie van muziek en dan ook nog pal voor je neus . Mooie breekbare liedjes zingt hij met af en toe een lekker up-tempo nummer . Wijn word bijgeschonken  en er word geproost . Het leven is verukkullukkk . Als de zon is wegzakt doen de stringen met lampen hun werk en verlicht het kampvuur de tipi . Je word er stil van . Nadat Mark zijn laatste nummer heeft gespeeld pakt iemand anders de gitaar op en gaat het feest nog even door . In Drente word het nog aarden donker savonds en de grote beer steekt helder af .  Om een uur of een rol ik van een hooibal af en sleept de favoriete neef me naar de boerderij van Ike en Susanne want morgenochtend gaat de wekker weer vroeg af .  Susanne organiseert voor een ieder een  feest naar wens in de periode van 1 mei tot 1 oktober.

Check de website van Puur!Beleven

Check de website van IkeAir

Puur Beleven
Molenlaan 3, 8382 CA Frederiksoord