Op 7 km van Cap Ferret ligt camping Le Truc Vert . 200 plekken verdeelt over een paar hectare zee dennen bos . Een asfalt weggetje slingert gezellig over de camping heen waardoor het ideaal is om je met de skateboard te verplaatsen . Op het terrein is een kleine supermarkt waar je in de ochtend verse croissants /pain de chocolade en knapperend stokbrood kan kopen . Savonds pik je een pizza op , koop je een fles witte wijn en slenterde naar het strand voor een late pic-nic met de ondergaande zon .het strand wat leeg is voor Nederlandse begrippen ligt op 15 minuten lopen van de camping . Er is een toffe surfschool waar je lekker mee kan klooien in de zee . S’avonds laaien op het strand de kampvuren hoog op onder het bord verboden voor kampvuren . Dochter Jools en Eva hebben daar in het zand onder de sterrenhemel en twee handenvol vriendschappen gesloten met gasten uit heel Europa . We waren er half juli en toen waren een kwart van de gasten jong volwassen . Ga even naar de haven van Andernos les bains en eet daar bij Cabine 21 oesters direct uit de zee en drink daar een fijne koude witte wijn bij . Doe de groeten aan Joel de eigenaar . In centrum Andernos heb je een gezellig winkelstraatje waar je een hoed van stro kan kopen en een paar espadrilles. Zoek de bohémien in je zelf . Rond de vuurtoren van Cap Ferret zitten leuke restaurantjes direct aan het water . Ook hier is de kaart weer eenvoudig . Oesters/ gamba’s /paté , witte wijn of water . Ik vond het wel lekker eenvoudig ,hoewel de vegetariërs onder ons op brood moeten kauwen .later hoorden ik dat dit een regel is die door de regeren is opgelegd aan oestervissers die direct willen verkopen . Kijk even voordat je spoorslags afreist naar de film Le Petit Mouchoirs . In de hoofdrol : Cap Ferret . Vive la France !

Check de website van Le Truc Vert 

mailto:info@trucvert.com