Stel je gaat op vakantie naar de Dordogne of de Lot-et-Garonne, een weekendje weg met je lief of een stel vriendinnen/vrienden of gewoon lekker een week op vakantie met je gezin… wat is dan de ‘place to be’ om écht lekker te eten? Wijn te proeven? Of een heerlijke lunch te nuttigen? Waar moet je zijn? Genieten van die Franse keuken, top locaties en dito gastheren/vrouwen?

Tasty tours in Frankrijk

Wij besloten een Tasty Tour in het leven te roepen met de Flying Dutch Girlzzz om dat eens haarfijn te testen! En wij, dat zijn: Krista Brockbernd (Brockbernd Fotografie), Corine Voesenek (30pluskids) en Karen-Rolf Mayne de Boulède (eigenaresse van Boulede) en Ilse Steenbrink .  Tijdens deze ‘Tasty Tour’ door de Dordogne & Lot-et-Garonne bezochten we de leukste, lekkerste en mooiste restaurantjes die we konden vinden (niet zonder te proeven natuurlijk)! En logeren, dat deden we natuurlijk bij Boulede!

Alleen al het rijden naar Château Ladausse is een feestje: je ziet het kasteel liggen vanaf de weg gelegen tussen de glooiende velden van Monflanquin en wanneer je de oprijlaan oprijdt wordt het alleen maar mooier. Wat een prachtig kasteel! We worden warm onthaald door Eric, terwijl Diane nog even in de keuken van alles aan het voor bereiden is.

Wijnproeverij op een Château

Château Ladausse is de plek bij uitstek om een ‘winetasting & food pairing’ te doen! Diana tipt ons (in haar prachtige keuken, perfect voor workshops) over enkele kneepjes van het vak en leert ons hoe je een tasty ‘toast à l’avocat’ kunt maken met verse (lokale) ingrediënten. Eric verteld honderd uit over de wijn (uit de streek), smaakcombinaties en hoe de ene soort champagne de andere niet is terwijl Diana ons verrast met telkens een andere amuse! Echt genieten, informatief, prachtige setting en (h)eerlijk gastheer/vrouwschap.

Bij Château Ladausse kun je ook (kook/wijn)workshops volgen, dineren, een receptie geven, het hele kasteel afhuren en logeren in 1 van hun mooie gastenkamers…(zwembad aanwezig op deze sprookjes locatie)

Website: Château Ladausse

Chcek de website van de flying dutch girlzzz