Jaren terug toen de kinderen nog klein waren en het een hel op aarde was om met de drie schatten verder te rijden dan de  ring van Amsterdam besloten we al snel dat kamperen tof was maar dan niet verder dan twee waterijsjes rijden . Voila. Camping kleine Weel aan de IJselmeerdijk tussen Edam en Warder. Het IJselmeer voor de tent. Kampvuur geen probleem (althans toen ). mini zandstrandje en je kan daar minstens 500 meter met water niet verder dan tot je knieën het meer in lopen . Top plek en Edam  prachtig dorp met een paar toffe kroegen en restaurants ligt naast de deur.

Welkom

Onze camping is landelijk gelegen aan een klein meertje, een voormalige dijkdoorbraak vermoedelijk ontstaan tijdens een overstroming in het jaar 1775. Dit meertje heet het Kleine Weel  vandaar onze naam.

De camping met +- 24 plaatsen ligt in de gemeente Edam/Volendam. Voor campers hebben we beperkt plaats op een verhard terrein. Op de camping zijn 2 spoelplaatsen met warm en koud stromend water voor de afwas, 2 douches, 4 toiletten , 1 urinoir en een aparte wasgelegenheid. Wij hebben geen wasmachine wel een centrifuge.

In onze recreatieschuur staat een tafeltennistafel en je kunt er darten. Tevens staat er voor de mensen die met een tent komen een koelkast met vriesgedeelte aan. Voor kleine kinderen hebben we helaas geen faciliteiten.

Om de grasmat te sparen mag er geen plastic als grondzeil worden gebruikt maar wel gaatjesdoek.

Honden zijn toegestaan mits aangelijnd bij de kampeerplaats en op de camping.

Daarnaast kunt u gebruik maken van gratis WIFI op de gehele camping.

Eigen strand

Aan de andere kant van de dijk aan het Markermeer hebben wij een eigen stukje land met een schelpenstrand en zwemsteiger.

Prima plek om te zwemmen, surfen of gewoon niets te doen en te genieten van het uitzicht. Dit prive strand is alleen toegangkelijk voor gasten van de camping.  Heerlijk plek om helemaal tot rust te komen.

 

De omgeving 

Ideaal voor watersportliefhebbers vanwege ons eigen strandje.

Maar ook de fietsliefhebber komt hier aan z’n trekken. Deze vlakke omgeving biedt vele fietsmogelijkheden, denk aan Hoorn of Amsterdam beide op ± 20 kilometer. Dichterbij liggen Edam/Volendam, Monnickendam en Marken. Dit schiereiland is ook per boot bereikbaar vanuit Volendam. De Zeevang en Beemsterpolder maar  ook het gebied tussen Monnickendam en Amsterdam bieden vele mooie fietsroutes. En tocht met een fluisterboot is aan te bevelen. Deze zijn zowel in Edam als in de omgeving te huur . Ook een mooie stadswandeling door Edam is zeer de moeite waard.

Wij liggen aan het Zuiderzeepad dus voor de wandelaars een mooie tussenstop.

De visliefhebber kan een hengeltje uitgooien in het Kleine Weel.

Een dagje Noordzee is ook goed mogelijk, Bergen en Egmond aan Zee op ongeveer 45 minuten met de auto.

Voor meer informatie zie de site van VVV Edam

 Check de website

Veel plezier toegewenst door

Camping Kleine Weel
Henk en Margo de Boer
IJsselmeerdijk 32
1473 PP Warder
tel.: 0299 372723

 

lucht

18620940_129268990972995_8411592516291050578_o