De Rijp midden in de Eilandspolder . Op 40 minuten rijden van het centrum Amsterdam en 40  minuten rijden van het Noordzee strand . De Eilandspolder , de mooiste polder van Nederland , en nee deze stevige uitspraak heeft niets te maken met het feit dat ik er zelf woon  ;-).

De Ringvaart houd alle Eilandspolder dorpen bij elkaar , wat meteen ook een mooi rondje is op je wandelschoenen ,fiets of boot.

De lente word bij ons aangekondigd  door  Zwaluwen, Grutto,s en Wulpen en de  zomer herken je blind door de geur van vers gemaaid gras . In de herfst blaast de westenwind vanaf het Alkmaardermeer de bladeren van de bomen . En elke winter weer hoopt iedere inwoner dat het ijs sterk genoeg word voor een Eilandspoldertocht en een kop warme chocolademelk bij de koek en zopie. .  Ach man het is hier zo mooi . Als je het over pittoreske of schilderachtig heb dan heb je het vermoedelijk over de Rijp , Noordeinde , Grootschermer , Driehuizen , Schermerhorn of West-Graftdijk . Oud Hollandser word het niet . Grazende zwart witte koeien tegen een knal blauwe hemel in groen landschap met hier en daar een eenzame molen .

Nee het is hier geen museum , hier word gewoond en gewerkt . Kan je hier lekker uit eten . Zo ! Ons favoriete restaurant woont  in de rijp en heet Het Wapen van munster ook wel bekend als Arie/Cor . Makkelijke te vinden in het centrum tegenover de kerk en als de zon schijnt zit je lekker op het terras. Verders heb je in elk Eilandspolder dorp en prima cafe restaurant met vaak een terras aan het water waar je bootjes kan huren of gewoon lekker genieten van het uitzicht met een glas lekkers binnen handbereik. Kan je ook overnachten in de Eilandspolder . Zo ! zeker wel.

Bijvoorbeeld in Het juffertje in het groen , Tinyhouse aan de dijk iets buiten Driehuizen met prachtig uitzicht over polder en dijk . Of je kan vier persoons vakantieboot Frederiek huren en vanuit Driehuizen naar het Alkmaardermeer varen . `Het eiland de Woude in het Alkmaardermeer hoort dan wel niet bij de Eilandspolder maar is wel een super fijne plek om aan te meren en  te lunchen of dineren op het terras van restaurant het Kombof . In de Rijp staat B&B Het Pakhuys een prachtig historisch pand in het centrum van de Rijp met 6 luxe kamers . Heb je een tent of camper , geen punt , zoek een mooi plek uit op de boerderij camping Natuurlijk genoegen aan de rand van Driehuizen .In de zomer kan je wakker worden met een frisse duik in de ringvaart . Welkom in de Eilandspolder.

 

voor meer info over de Eilandspolder en omgeving check ;

Laagholland

Suppen in de eilandpolder 

Restaurant de Vriendschap in Driehuizen 

Restaurant de Kleine Haag in Noordeinde 

restaurant het Genot van Grootschermer

 

 

 

 

IMG_6213

Tussen Driehuizen en Grootschermer

IMG_6214

Restaurant de Vriendschap in Driehuizen

IMG_6212

Pontje bij de Woude

IMG_6215

Grootschermer

IMG_6216

Uitzicht op Noordeinde

IMG_6217

Graft

IMG_6218

De Rijp

IMG_6219

De Rijp

IMG_6220

De Rijp

IMG_6225

Uitzicht op de Rijp

IMG_6221

De Rijp

IMG_6222

De Rijp Tuingracht

IMG_6223

Restaurant het Wapen van Munster

IMG_6224

De Rijp

IMG_6226

Noordeinde

IMG_6227

Juffertje in het Groen

IMG_6228

Juffertje in het Groen

IMG_6229

Juffertje in het Groen

IMG_6230

Juffertje in het Groen

IMG_6232

Vakantieboot Frederiek

IMG_6235

Boeren Camping Natuurlijk genoegen

Schermafbeelding 2018-02-17 om 09.22.08

locatie