Traveltips van reisblogger Suzanne van Duijn van Artikel255.nl

Facebook.com/Artikel255  

 

Als reisbloggger gaat Suzanne vaak voor haar werk op reis. Maar ook reisbloggers hebben af en toe behoefte aan écht vakantie. Waar gaat Suzanne zelf graag heen om te chillen?

Toen Michel mij vroeg naar mijn favoriete spots, hoefde ik niet lang na te denken. Naar een aantal plekken keer ik vaak terug, zowel in binnen- als buitenland En dan zijn er nog spots waar ik graag wil terugkomen. Hier ga ik het liefst naartoe om te chillen.

1. Terschelling

Mijn favoriete bestemming in eigen land! Op Terschelling voel ik mij thuis. Ik kom er dan ook al vanaf dat ik een baby ben. Huur een huisje in Mitsland aan Zee en loop zó het strand op. Nergens zijn de breder en rustiger dan op de Wadden! Gezellig borrelen doe je bij De Walvis in West-Terschelling, waar ook de boot aankomt vanuit Harlingen. In West-Terschelling heb je ook de mooiste zonsondergangen én uitzicht op de vuurtoren, boegbeeld van het eiland. Avonturiers kunnen per fiets of landrover naar de Boschplaat.

2. Noordwijk

Misschien zijn het mijn roots die hier liggen (Van Duijn hè?) maar ook in Noordwijk voel ik mij op mijn plek. Doe eens gek en verblijf een nachtje in het luxe Huis ter Duin of kies voor een kneuterig pensionnetje achter de duinen. Strandtenten in overvloed, zoals het toffe Branding, Bries of Buitengewoon. Net buiten Noordwijk vind je Nederzandt, een rustige strandtent waar het strand net even mooier is. Van maart tot mei huur je een scooter en rijd je zó de bloemenvelden in. Aanrader!

3. Maastricht

Eén van mijn favo steden in Nederland is Maastricht. Je hebt er mega veel leuke hotels, omdat nieuwe hotels hier een nieuw concept moeten hebben om een vergunning te krijgen. Kaboom, Mabi, Townhouse of The Dutch bijvoorbeeld. Stuk voor stuk tophotels. Ook BE41 is stijlvol. Een koffie in de Dominicanenkerk mag niet ontbreken tijdens je trip en shoppen doe ik altijd bij Noir. Uiteten kan bij het vernieuwende, goede Tapijn of romantisch Gio’s. Wandelen is leuk in Wyck en een stukje vlaai eet je bij Bisschopsmolen.

4. Nijmegen

Ook in de Nederlandse stad Nijmegen kom ik graag. Alles is hier relaxt en leuk! Wie had dat gedacht? Het centrum ligt op een heuvel. Je vindt hier talloze goede koffietentjes zoals Bairro Alto, DWNTWN en Fika. Cali is leuk voor een drankje of borrel. En net buiten het centrum vind je het Honigcomplex, waar onder andere First Things First en de Meesterproef zitten. Ook een aanrader voor het diner is Bistrobar Berlin. Wauw! Qua hotels kan ik Crebile en Nimma aanraden. Nijmegen is hip and happening!

5. Bali

Toch nog even een favo plekje buiten Nederland in dit lijstje. Ik kies er graag voor om nieuwe plekken te bezoeken, maar naar Bali keerde ik al meerdere keren terug. Bali toeristisch? Niet Shankari’s Bali Retreat in het westen! Ook Ubud vind ik – ondanks de populariteit van het stadje – toch heel fijn. Gezellig eten en drinken in de hoofdstraat en dan de rust opzoeken in de rijstvelden buiten het centrum. Goede combi. Canggu staat nog op het lijstje voor de volgende keer…

Ik kan nog wel even doorgaan (Costa Rica, Nieuw-Zeeland, Kenia, Thailand, Oostenrijk, Noorwegen) want de wereld barst van de mooie plekken. Vooral in de natuur kom ik helemaal tot rust. Binnenkort ontdek ik weer twee toffe plekjes in de Nederlandse natuur. Stay tuned op Artikel255.nl!

unnamed-1

blogs2015coffee-2608864_1920Collage_Fotorsuperthumbtravel-blog-somegirl-min-1024x705Travel-blogger-interview4

unnamed

Suzanne van Duijn

unnamed-4

unnamed-3

Terschelling

unnamed-2

Het leven is vurrukkulluk

Schermafbeelding 2018-01-19 om 16.41.48

Travel blog Artikel 2.55