Het wijnmuseum in Bordeaux

Vrijdagochtend vroeg rijden we (drie ouwe vrienden, wijn in oude zakken is een voor de hand liggende metafoor ) richting Bordeaux. karel gaat wijn halen en wij mogen mee. We slapen bij Jeroen  Annemarie en zoon Simon in hun gite tussen de wijnranken van de Medoc in Saint-Laurent-Médoc  Super fijne plek waar je s,morgens met verse eclairs en koffie met een snufje kaneel ontbijt , en op zondag luncht met Champagne en verse oester van de markt uit het dorp .

Op het erf  scharrelen wat schapen/kippen en paarden  rond en er staan twee oude Peugeots model pick-up .De bomen verliezen langzaam hun blad en in de verte klinkt de bel van de kerk .  Ik word daar gelukkig van . Dat wijn halen is een soort van excuus om lekker drie nachten aan de grote tafel naast de altijd brandende open haard te ouwehoeren te eten en te drinken.  Katten op tafel , hond aan je voet . Glas aan je mond.dat werk . Overdag hakken we een omgewaaiden boom in stukken en maken ons nuttig bij het verslinden van schalen met ribstuk en gebakken aardappelen . Zondag gaan we heel erg cultureel naar het fonkel nieuwe wijn museum in Bordeaux “Cite Du Vin”. Prachtig gebouw ramvol wijnweetjes .

Het museum is lekker interactief . Ruiken proeven en leren , kijken en luisteren naar wijn . Het gaat niet alleen over franse wijn .Wist je dat ze zelfs in China wijn verbouwen  . Je krijgt er wel binnen de korte keren en ongelofelijke dorst  . Maar geen paniek .Ook daar is goed in voorzien . Bovenin het museum kan je een gratis glas wijn uitkiezen en dat rustig opdrinken en geniet van het waanzinnige uitzicht over de stad . Ik ga hier niet alles opdreunen wat er te doen is in dit incroyable museum . Je moet er dus zelf naar toe . Ik hoorden dat je er in de zomer soms voor 60 euro retour naar toe kunt vliegen . Fantastic ! Kijk even op Airbnb naar het prachtige plekje van jeroen et Annemarie .

check de website van het wijn museum 

Adres134 Quai de Bacalan, 33300 Bordeaux, Frankrijk

Telefoon+33 5 56 16 20 20

Check de airbnb link voor de Gite van Jeroen en Annemarie


IMG_4351 2

IMG_4350

Cite du Vin

IMG_4347 2

Wauw !

IMG_4349

Proef

IMG_4370

Raak aan

IMG_4346

Lol

IMG_4352

Bordeaux in de herfst

IMG_4353

Bam !

IMG_4354

Ruiken /proeven en genieten

IMG_4359

Gratis proef glaasje boven in het museum.

IMG_4360 2

Uitzicht bovenop het museum

IMG_4362

IMG_4363 2

Ruiken

IMG_4364

Ruiken en nog eens ruiken

IMG_4365IMG_4366IMG_4367IMG_4368IMG_4371

IMG_4372

wijn en zijn herkomst

IMG_4373

ademloos

IMG_4374

Diverse locatie in de wereld waar wijn vandaan komt

IMG_4375

Interactief

Collage_Fotor