Zelf ijsjes maken

Zondagochtend , klote weer. Kachel aan . Katten eten geven . Hete koffie met melk. Goedemorgen ik ben wakker. Regen slaat horizontaal tegen het raam en de wind trekt aan de boerderij . Geen weer om buiten te klooien da’s duidelijk . Dankzij het boek Texmex It,s Delicioso !  , gekregen van vriend Siem eten we alweer een week Mexicaans . Zelf  Tortilla’s maken & salsa’s  . Man dat is me daar toch een partijtje lekker . Niet normaal . Dochter en ik besluiten om deze verregende dag te gebruiken om Mexicaanse ijsjes te maken .  We schillen en pureren een berg avocado’s /ananas en mango’s .Persen en net limoenen/sinaasappelen  uit en laten het suiker water afkoelen. We hebben ijsvormpjes gekocht van het merk Zoku .De mal plaats je 24 uur van te voren in het vriesvak  zodat de ijsmallen ijskoud zijn . Dat is tof omdat je dan ongeveer 10 minuten nadat je de mal gevuld heb met vruchtenprut al aan je ijsje kan likken . Wauw ,  avocado ijs  is te gek lekker . Yoghurt met een beetje rode peper , man je word gewoon gelanceerd . Aanrader . Gister ontbeten met de Breakfast Taco  op pagina 45. Mooi begin van een Mexicaanse thema dag .


IMG_4227

IMG_4229

Avocado

IMG_4226

lekker

Collage_Fotor

IMG_4228

Fruit bijeenkomst

IMG_4230

Yoghurt ijs in voorbereiding.

IMG_4231

Proeven .

IMG_4232

ZOKU Quick Pop™ Maker.

IMG_4233

Kill the Mango .

IMG_4234

Queen Jools

IMG_4235

Mooi

IMG_4236

Tof Boek

IMG_4237

Taraaaaa ! Mexicaans ijs !

IMG_4238

Yoghurt ijs melange