een paar jaar terug waren in Noord Spanje . We reden langs een steile kustweg door een bos van eucalyptus bomen . Fantastisch man , Zilte zeewind vermengd met eucalyptus . Wat een geur .Beter word het niet .Prachtig allemaal maar Sweet jezus wat was het warm die dag en na  een paar uur sturen in  die overbeladen blauwe vakantiebus zonder stuurbekrachtiging  was ik het zat . We namen de eerste afslag naar de zee en parkeerden de bus bij een klein zandstrandje . Een handvol Spanjaarden lagen in de volle zon te bakken en de slimste zaten in de schaduw bij een klein verwaaid cafeetje .Dorstig stond ik aan de toog te wachten op mijn beurt. Spaanse muziek golfden uit de speakers en mug knetterden dood  in blauw licht.  De barkeeper schonk behendig een grote plastic beker voor de helft vol met Cola en vulden hem tot de rand af met rode wijn. Hoe heet dat wat je net inschonk vroeg ik aan de barkeeper . Calimocho was het antwoord . Doe er maar twee . Laat je niks wijsmaken door de wijn maffia . Dit is een lekker drankje .Savonds speelden er trouwens een tof bandje op dat strandje . De Itaca band. Moet je ff luisteren en drink er een Calimocho bij.

Check de Itaca band 

? Kalimotxo/calimocho, waarbij de rode wijn met cola wordt gemengd. Deze mix is ook wel bekend als Rioja Libre.

? Pitilingorri of caliguay, waarbij de rode wijn vervangen is door witte wijn.

 

Collage_Fotor

kalimotxo_calimocho_origen_brand_marca

calimocho

Tinto de Verano Don Simon

calimocho