Gastblog ToffePlek door Saskia Groeneheijde 

5x Relaxed op vakantie

Op vakantie gaan is voor mij relaxen, niet haasten, lummelen, cultuur snuiven en lekker eten. En in een andere omgeving dan normaal. Om je even uit het gewone ritme te halen.

Een nieuwe streek, stad of land ontdekken vind ik het allerleukste. Maar dat betekent ook elke keer een nieuwe zoektocht….Ik wil geen dertien in een dozijn adresje maar het moet ook nog wel een beetje betaalbaar zijn. Ik wil er tot rust kunnen komen maar er moet ook genoeg te doen zijn.

En omdat ik vaak niet kan kiezen, uit zoveel mooie plekken, gaan we meestal voor een roadtrip! Een beetje rondcrossen en slapen bij verschillende accommodaties. Als je dan terug bent dan lijkt het altijd een hele lange vakantie te zijn geweest omdat je zoveel gezien hebt!

Mijn favorieten in Europa

1. Zuid-Spanje

Als je houdt van geschiedenis, mooie steden en indrukwekkende cultuur ga dan naar Andalusië! Tot nu toe vond ik dit echt de prachtigste streek van Europa. Let op: De steden in dit gebied zijn de warmste van heel Europa dus je kunt beter in het voor- of najaar gaan. Of in de zomer even afkoelen bij de kust van Malaga.

2. Ibiza

Ok, ik had ook zo mijn vooroordelen…is het niet te hip, te veel feesteiland. Ga je wat verder het binnenland in, dan is het écht ontspannen. Met de allerleukste koffiebarretjes, restaurant en tapastenten op de meest idyllische plekken. Altijd met aandacht ingericht. Favoriete plaats: Santa Gertrudis, favoriete restaurant: Amante

3. Palma de Mallorca

Misschien niet echt de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip…De hoofdstad van Mallorca is een soort mini-Barcelona. Kleine straatjes, mooie pleintjes om te eten, een jachthaven en strand. Tip: Verblijf in een mooie verborgen Finca in de oude stad.

4. Portugal

Wij hebben een roadtrip gemaakt van Lissabon naar de Algarve. We zijn in Porto geweest,  in de wijngebieden bij de Douro rivier en naar het eiland Madeira. Waar de Spanjaarden nog wel eens wat chagerijnig overkunnen komen, zijn de Portugezen de vriendelijke buren. Altijd hartelijk en behulpzaam. En Porto is ook een hele leuke verrassende stad om te ontdekken. Het is hier wat frisser dan Lissabon, dus een ideale stedentrip voor de zomer.

5. Noordwijk

Op deze badplaats ben ik verliefd geworden! Weer of geen weer, ik vind het altijd heerlijk hier. Wandelen door de duinen en lunchen op het strand. De strandtenten zijn hier relaxed en het strand is schoon en breed. En altijd lekker dichtbij voor een mini-vakantie!

Geschreven door Saskia Groenheijde, oprichter van August&July. August&July richt zich op iedereen die net even iets anders zoekt en blij wordt van mooie accommodaties op bijzondere plekken. Meer bijzondere vakantieadresjes? Kijk op   augustjuly.com

Schermafbeelding 2017-08-22 om 06.58.53

Schermafbeelding 2017-08-22 om 06.57.25

porto

Citytrip naar Porto

palma

Citytrip naar Palma

noordwijk

Noordwijk aan zee

ibiza

Restaurant Amante op Ibiza

Collage_Fotor

andalusie

Andalusië!