De eerste gasten in het Juffertje in het Groen was Ilse plus fam van Vakantiehuisinspiratie . Vakantiehuisinspiratie is een super leuke website waar het wemelt van de vakantiehuizen en bestemmingen.Heb je geen zin of puf om zelf op zoek te gaan naar vakantiehuizen ,Ilse helpt.
http://vakantiehuisinspiratie.nl/product/zoekservice/

Kijk wat Ilse schreef over het Juffertje in het Groen.

Tiny House Juffertje in het groen.

Zo’n Tiny House is tegenwoordig helemaal ‘in’, dus de hoogste tijd dat wij van Vakantiehuisinspiratie er ook eens eentje gingen proberen… hoe we hier terecht kwamen, lees je hier…

Met de zomervakantie voor de deur en de al geplande reis naar Griekenland in onze achterzak, trok het zoveelste warme en zonnige weekend aan ons voorbij. Zwijmelend dachten we aan zo’n typisch Nederlandse vakantie, aan het water, met blauwe luchten, gewoon eventjes weg, bootje, pootje baden, vuurtje stoken…

Dus toen we dit Tiny House voorbij zagen komen op Facebook als nieuwe plek onder de zon, waren we zo gelukkig als een kind! Dit moet het worden!

Aan de ringvaart in het Noord-Hollandse Driehuizen ligt aan de dijk dit 4 persoons Tiny House, gebouwd in die typische stijl die je in de Beemster overal ziet. Wuivend riet, vogels, eenden en de grutto, koeien en die echte Nederlandse wolken. Vliegtuigen boven je vliegen naar verre oorden, maar wij zitten nu al hier lekker aan het water: kanootje aan de paal gebonden en het vuur steken we straks aan om onze broodjes op te bakken.

Het huisje ‘Juffertje in het groen’ is licht: overal waar je kijkt, zie je de omgeving. Veel glas dus en de kleur groen in al haar facetten speelt de boventoon. Het is fris, eigentijds, knus, creatief en heeft in zijn details ook veel oplossingen uit de scheepsvaart. Ondanks dat het klein is, is alles aanwezig, maar dan in 1 ruimte. Dus Glamping met een grote G. Er is geen badkamer, maar wel een toilet en een bad (met douche). Wanneer je hier in zit, kun je waanzinnig uitkijken over de polder. Buiten is nog een buitendouche (met warm water) voor als je gezwommen hebt, even wilt afkoelen of gewoon omdat je een vrijbuiter bent ?

Slapen

Slapen doe je hier met uitzicht vanuit een opgemaakt 2-persoonsbed, op de slaapbank en een los matras of je zet het tentje op voor 2 op de steiger… (matjes en slaapzakken zijn aanwezig). Alles om te slapen, badderen en koken is aanwezig voor 4 personen (zelfs peper/zout/suiker/olijfolie).

Buiten

Vanaf het terras stap je zo in 1 van de 2 kano’s en off you go! Hier kun je prima even oefenen en spelen in de kano. Wil je verder? Dan til je de kano’s even over de weg de ringvaart in en kun je de rest van dit waterrijke gebied ontdekken. Het terras loopt nog verder door aan de zijkant van het huisje en hier staat zo’n prachtige vuurschaal die zich uitstekend leent om je stokken met deeg tegen aan te zetten en een eigen gemaakt broodje te bakken, worstje er in… diner is ready!

2 (heren)fietsen staan bij de gevel te wachten om op pad te gaan, 3 kippen scharrelen rond en 2 nieuwsgierige poezen checken soms ook even wat er op hun erf zit.

To Do

Bij het warme ontvangst van eigenaresse Janneke die naast het dijkhuisje woont, wordt al snel duidelijk dat er een lijstje met ‘favo’ plekken is. Deze plekken staan gelukkig ook in de handige infomap op tafel en eigenlijk is een weekend te kort, is al snel onze conclusie…

De volgende dag liften we met Michel (van Toffe camping) mee naar De Rijp (dorpje uit de 17de eeuw dat mooi bewaard is gebleven. Vroeger lag het aan de Zuiderzee en werd er gevist op haring en walvissen). IJsjes eten doe je hier bij Toetie Froetie, fluisterbootjes huren doe je bij ‘Het Ouweland’ en eten in het Wapen van Munster (tip van Michel, hij heeft niets te veel gezegd, hééérlijk, waanzinnige inrichting ook).

Slenter even door dit dorpje, duik de kerk in, bezoek het museum ‘In ’t Houtenhuis’ en voel de geschiedenis… let ook even op alle ‘makelaars’ (gevelversieringen op de houten topgevels) die op (bijna) elk huis te vinden zijn. Je voelt de historie van dit dorp in elk facet…

Alkmaar is 12 km van dit adresje en natuurlijk bekend van de kaasmarkt. Wij hebben even goed onze zakken gevuld bij ‘in de Soete Suyckerbol’ (de keuze is hier reuze op het gebied van snoep en thee) en lunchen & shoppen kan bij Living Roots…

Wat een plek is dit! Zo dichtbij! Echt even opladen, relaxen, genieten aan het water en living the simpel life ?

PS ook leuk: Boot Frederiek (http://micheltaanman1.wixsite.com/boat-frederiek)
ben je helemaal op het water

http://vakantiehuisinspiratie.nl/product/zoekservice/

http://vakantiehuisinspiratie.nl/frankrijk/

http://vakantiehuisinspiratie.nl/groepshuizen/

Schermafbeelding 2017-08-16 om 09.44.59

Schermafbeelding 2017-08-16 om 09.45.54

http://vakantiehuisinspiratie.nl/tiny-house-juffertje-in-het-groen/

Schermafbeelding 2017-08-16 om 09.57.43

http://vakantiehuisinspiratie.nl/tiny-house-juffertje-in-het-groen/

Schermafbeelding 2017-08-16 om 09.57.43Schermafbeelding 2017-08-16 om 10.02.37Schermafbeelding 2017-08-16 om 10.02.23Schermafbeelding 2017-08-16 om 10.02.54 2Schermafbeelding 2017-08-16 om 10.02.41 2Schermafbeelding 2017-08-16 om 10.02.37 3

Schermafbeelding 2017-08-16 om 09.44.59

http://vakantiehuisinspiratie.nl/tiny-house-juffertje-in-het-groen/

Schermafbeelding 2017-08-16 om 09.45.54

http://vakantiehuisinspiratie.nl/tiny-house-juffertje-in-het-groen/

Collage_Fotor