St Ives / Cornwall

Vorig jaar reed de blauwe vakantiebus dan eindelijk aan de verkeerde kant van de weg . Het went vrij vlot  , al zijn er af en toe moment dat je denkt er iets gruwelijks mis met de locatie van de bus , denk aan rotondes , morgens met een bak koffie op van de camping afrijden .Maar goed ik vond dat de Engelsen vrij sportief  op mijn Europese rijstijl reageerden .Links rijdend  kwamen we aan in St,Ives in Cornwall .Het is een kleine badplaats en kunstenaarskolonie , en belangrijk ! je heb er een paar toffe surfstranden . Engeland is een wonderlijk land en parkeren doe je dan ook in St.Ives bij de plaatselijke rugbyclub . Ik rekende vijf pond af bij een boom van een kerel  en mocht in ruil daarvoor de hele dag parkeren met uitzicht op het speelveld .En pendelbus bracht ons naar het strand . Verdomd , het was al weer mooi weer. St Ives Fish and chips test  ;  8 . toffe hap weg spoelen met een fles ijskoude Corona  . In de haven duikt /springt de plaatselijk jeugd met enorm enthousiasme  het ijskoude water in . Ik peins er niet over om zonder dik neopreen pak hier de zee in te duiken , het zou mijn dood worden . Dochter Jools kijkt me meewarig aan en springt sierlijk de ijsbak in en komt er zonder hartaanval uit . Typisch geval van jeugdige overmoed . In de haven wachten een handvol zeehonden op de komst van de vissersboten , ze hangen als enorme dobbers in de zee  en kijken ons nieuwsgierig aan . Echt heel erg tof om die dieren zo in het wild te zien . St Ives is een lekker schilderachtig dorpje met een mooi haven en leuke straatjes vol winkeltjes en restaurantjes . Schilderachtig is het juiste woord.Ga gewoon even kijken .

Car Parking

 

Walk or park & ride

 

Car parking in St Ives is an ongoing problem. St Ives RFC have provided a solution which takes away the stress and brings much needed income to our club. It is about a 15 minute walk to the town centre. There is a regular midi-bus service that transports passengers to The Tate Gallery at Porthmeor Beach, which is less than 5 minutes from the harbour.  In the high season buses are run by St Ives Bus Company and run from approx. 10am every 10-15 mins. The charge for this is just £1.00. Charges and times vary according to the season.

The club has plenty of space for vehicles. You may have limited room for all your guests requirements. Please contact us to if our offer of reserving parking places may be of service to you and your clients. You may also ‘get on board’ as a sponsor or advertiser.

Reserved parking places for local businesses

Pre-book your holiday parking- pay online

 

Solve your parking problems when you stay at St Ives. We can provide a parking space for the duration of your holiday. It costs just £5.00 per day. All daily tickets will expire at midnight so are not 24 hour.

Peace of Mind

 

Multi-day tickets will enable overnight parking. Unlike other car parks in town, a place to park will always be gauranteed. You can use your car during your stay with the peace of mind that there will be a space to park when you return.

 

1. Download the Car Parking Ticket Booking Form, complete it and return by email as an attachment.
USE ONLY THE EMAIL LINK ON THIS PAGE
(If you do not have WORD, download the pdf, photo it and send the file as an attached .jpeg, or .png with the email)

2. Go to the ‘shop products‘ page and make your online payment for car parking.

3. Your booking will be confirmed shortly after we have recieved confirmation of your Credit card or BACS payment.

4. Print the automated email confirming your order and display in your vehicle at all times when it is in the car park. THIS ACTS AS YOUR

IMG_0965

IMG_0925

de Blauwe vakantie bus in Mousehole. uurtje rijden vanaf St Ives

IMG_0972

Surfgasten in St Ives

IMG_0993

Frituur helden

IMG_0995

Toffe Hap

IMG_0997

De Toffe Camping Fisch and chips test ; 8 punten

IMG_0999

schilderachtig

IMG_1003

St Ives

IMG_1006

take it easy

IMG_1008

koud

IMG_1018

Mooi

IMG_1034

hond en zee

IMG_1038

Zeehond en zoon

IMG_1058

St Ives

IMG_1062

Beach life

IMG_1064

beach life

IMG_1070

chill

IMG_1072

Jools is een held en knettergek.