ToffePlek’s “de wereld rond langs 80 kroegen”.

Een in alcohol en melancholie gedrenkte zwerftocht langs de mooiste , charmantste en donkerste kroegen op aarde.
Vandaag Les Deux Magots in Parijs.
Hangout van Hemingway , Jean-Paul Sartre , Picasso , Simone de Beauvoir en vele anderen . Prachtig cafe/restaurant vol gepoetst koper , mozaïek vloer en gipsen sierlijsten aan de wand en plafond. En zoals dat hoort in Parijs , strategisch in een hoekpand gevestigd. Midden in “Saint-Germain-des-Prés” het jachtgebied van fotograaf Ed van der Elsken. Even noteren . Koop dat boek van Van der Elsken “Een liefdesgeschiedenis in Saint-Germain-des-Prés “.Prachtig tijdsbeeld van Parijs in de jaren 50.
Vanuit Bangkok hadden we een tussenstop in Parijs en door ellende elders in de wereld zatten we tijdelijk vast in de lichtstad . Buig misère om naar plezier is een tof moto . Dus we zaten met het ehle zootje op zondagochtend om 10 uur in de trein vanuit Charles de Gaulle airport richting Boulevard St. Germain waar een heel kluitje toffe cafes en restaurants zitten. Le deux Magots , cafe Flore en schuin aan de overkant Brasserie Lipp. Het word “Le Deux Magots” . In Parijs, is ober nog echt een beroep .Kijk naar die vingers onder het dienblad , zo elegant en sterk. Camile de ober was zo vriendelijk om ons uit leggen wat de namen zijn van zijn werkkleding. Helaas was Hemingway net vertrokken maar dit is een prima plek om “De wereld rond  langs 80 kroegen”te starten.

Les Deux Magots
Brasserie
6 Place Saint-Germain des Prés, 75006 Paris, Frankrijk
lesdeuxmagots.fr
+33 1 45 48 55 25
Nu geopend: 07:30–01:00

Brasserie Lipp
Restaurant
Adres: 151 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Vandaag geopend · 08:30–01:00
Telefoon: +33 1 45 48 53 91

Café de Flore
Cafe
Adres: 172 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris, Frankrijk
Openingstijden: Vandaag geopend · 07:30–01:30
Telefoon: +33 1 45 48 55 26

“Een liefdesgeschiedenis in Saint-Germain-des-Prés “.Prachtigs tijdsbeeld van Parijs in de jaren 50. te koop bij Bol.com