Leuk om te doen in Bangkok

De Chao Phraya River kronkelt als een koele blauwe slang door Bangkok heen.- Op het asfalt van de stad kruipen de taxis langzaam vooruit , tuktuks knallen nog wel behendig links en rechts door de files heen maar echt opschieten doet het allemaal niet. Pak een watertaxi of beter nog huur een Longtail boot. Longtails : slanke lange boten met een afdak  en een zware vrachtwagen motor op een scharnierpunt , kort stukkie pijp als uitlaat en een enorme schroefas.  De longtails liggen bij elke pier te wachten op klandizie , vaste prijzen zijn er niet ,afdingen is het spel .

Longtail boot huren in Bangkok

Huur de Longtail minimaal  3 a 4  uur om je mee te nemen naar de Thonburi Klongs . Klongs zijn kanalen en Thonburi is een wijk /spinnenweb van kanalen met paalhuizen. Echt super leuk , en ook erg lekker koel als de hitte op het midden van de dag genadeloos toeslaat . Maar je kan ook de Express Boat River Taxis nemen . Ze kosten praktisch niets en zigzaggen van links naar rechts over de rivier om de divers pieren aan te doen. Bangkok is tof.

46023b87-999a-4b20-bfe3-65413fbb391a

Ik mag sturen.

65742d2d-242d-4823-b6cc-e03477fdf98f

de Thonburi Klongs

img_0233

Jochem

img_0234

Wachten in de sluis

img_0235

Happy people

long-tail