Fastfood in New York 

New York is extreem. Extreem groot , Extreem luidruchtig extreem in uitersten.

Wij “wonen” een week in Brooklyn , pal aan de East river met “fantastic !”  uitzicht op Manhattan en de Williams Bridge. In Brooklyn struikel je over de Healty hippe koffie teentjes waar alles organic ! , Gluten vrij ! en biologisch ! is. Pak de de metro naar  Manhattan en je loopt meteen tegen een van de vele iconisch hotdog roodtrucks aan .Greasy Sleazy fast food is het verhaal..  . Honderden keren gezien in series en films en nu sta ik zelf voor zo,n kraam . Awesome ! Yellow cabs rijden de vouwen uit je broek bij het bestellen van een  “A Coke and a Philly Cheesesteak please “  In basis is een cheesesteak een warm pistolet met gesneden biefstuk en gesmolten kaas erin , het barst uiteraard van de varianten maar dit is de basis .

Weetje ! In Amerika noemen ze een pistolet  een Hoagie roll.

Zittend op de stoep , kijken naar het langs razende verkeerd  en naar de kale kruinen van de bomen van Central Park zet in mijn tanden in mijn eerste Philly Cheesesteak.   Awesome ! .

Wat heb je nodig? (4 broodjes)

4 afbak pistolets

300 gram rosbief

8 plakjes Cheddar smeltkaas

2 grote uien

1 teentje knoflook

½ groene paprika

peper en zout

olijfolie

Eigenlijk moet je de afbakbroodjes eerst voorbakken in de oven zodat ze er straks met vulling lekker krokant uit komen. Ik had het recept niet goed gelezen Ik heb de broodjes er ongebakken met vulling in gedaan en dit zorgde voor zachte, makkelijk eetbare broodjes.

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de paprika in dunne ringen en de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn en snijd de rosbief in dunne repen.

2. gekarameliseerde  uitjes zijn het lekkerst bij dit broodje, maar hier ben je gemiddeld 50 minuten mee bezig. Ik heb een snelle methode gebruikt dat niet exact hetzelfde resultaat geeft, maar de uitjes wel wat lekkerder maakt dan gewoon gebakken uitjes. Verhit een koekenpan en doe de uitjes zónder olie of zout in de pan. Laat om en om goed bruin bakken (hoe bruiner, hoe intenser de smaak) voordat je de olie en het zout erbij doet. Let erop dat je de uien niet laat verbranden!

3. Bak de rosbief kort (2 minuten hooguit) in een beetje olie en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Bak ook de paprikarepen tot ze zacht beginnen te worden.

4. Snijd de broodjes open en verdeel de rosbief eroverheen. Verdeel hier de uien en de paprika overheen. Top af met twee plakjes Cheddar per broodje.

5. Schuif de broodjes in het midden van de oven en laat zo’n 5 minuten bakken tot de kaas goed gesmolten is.

Mocht je nou niet zo’n fan zijn van Cheddar kun je uiteraard ook andere kaas gebruiken. Dit maakt de broodjes dan waarschijnlijk ook wat minder klef, maar hey we ‘koken’ nu eenmaal Amerikaans en daar is Cheddar gewoon niet weg te denken uit de keuken.

Recept : ohmyfoodness.nl

phillyohmyfoodness-desktop1280x768img_5508img_5506img_5504img_5502img_54788fe9780a-c702-4db2-9048-33de353dccd9img_1514img_1467