Amsterdam- Reykjavik – New York

Life is Ridiculously Awesome.

Toffe text , niet zelf verzonnen maar wel van toepassing op mijn gemoedstoestand.

We gaan met het hele circus naar NewYork . Kado voor mijn 50e verjaardag “Awesome”

Met een tussenstop van 24 uur op IJsland “Ridiculously”.

Tja IJsland , het is niet mijn gedroomde vakantiebestemming , maar dat geeft niks .

Ff IJsland google. Kijk ! ze hebben er  warmwater bronnen en in Februari heb je een vrij grote kans om het noorderlicht te zien.He Ho Let,s Go .Zaterdagmiddag/Schiphol. Met Icelandair vliegen we in 3 uur naar Reykjavik Keflavik airport .Het populairste en dichtstbijzijnde warmwaterbad de Bluelagoon is al  weken voordat we aankomen volgeboekt ( eigenlijk was alles wat we wilden boeken al vol ,book ruim van te voren )  we huren een auto en wijken uit naar  Laugarvatn Fontana Spa & Wellness center. 120 km roadtrippen door IJsland . Tof. FF in het kort . IJsland is nog net Europa en sinds 1944 een republiek. Er wonen in IJsland  330;000 mensen waarvan er 120:000 in de hoofdstad Reykjavik wonen.Betalen doe je met de IJslandse kroon en alles is gruwelijk duur. Idioot feit ; Tot 1 maart 1989 gold er een verbod voor de verkoop van bier op IJsland.  We rijden .De weg slingert als een lint door een kaal en door god en iedereen verlaten landschap , mossig  en hier en daar licht glooiend .De nacht valt . Kans op het Noorderlicht ; 3 op de Schaal van Voigt, de schaal bestaat uit 10 stappen. Damn . Gearriveerd .We zitten in het hotsprings bad met tientallen amerikanen .Leuke gasten & makkelijke praters . Bier ,wijn en Cola drink je uit plastic bekers dobberend in het bad, ondertussen krijgen we toffe tips & tricks voor ons verblijf in New York.

Omdat alles al volgeboekt was ,overnachten we op een soort industrieterrein in het B14 hotel waar je ook meteen bij een langer verblijf zanglessen kan nemen .Hilarisch .Op mijn schaal van 0 / 10 van de meest sfeerloze hostels scoort de B14 10 punten. Ochtend. Motregen ,grijze lucht .We verlaten met spoed het industrieterrein en rijden naar downtown Reykjavik . We rijden eigelijk meteen tegen het meest kleurrijke gebouwtje van IJsland aan “cafe Babalu” . Super gezellig en lekker ontbijt ,ook hier weer hoofdzakelijk Amerikanen als gasten  . Tussen Reykjavik en Keflavik airport ligt een meer Kleivarvatn meer. Ik ben zo blij dat we daar even naar toe zijn gereden . Super mooi desolaat landschap . We rijden langs eindeloze rekken met drogende vis , heel macaber maar mooi. Ik moet kokhalzen als ik er met de wind in mijn gezicht fotos van maak.Bij het meer stoppen we en laten het landschap op ons inwerken .Airport Stress ! , je heb als Europeaan geen visum voor USA nodig maar je moet wel een online een Esta formulier invullen .Slechts een formaliteit en al na een dag krijg je de goedkeuring voor een verblijf in de USA binnen. Bij het inchecken blijken we van drie van de vijf pasporten de 0 met een o verwisseld te hebben. Nou zijn we ruim op tijd maar zo,n Esta invullen met tijdsdruk is geen lolletje . Er zijn  speciale computers op het vliegveld  om het Esta formulier weer in te vullen en die binnen 10 minuten en goedkeuring geven maar Tjezus die lijsten van in te vullen data zijn eindeloos en een typfout betekent alles overnieuw . Maar we hebben zo als altijd mazzel en we mogen net voor sluiting inchecken . 7 uur later staan we in Brooklyn op het dakterras van “ons” tijdelijke huis naar de nachtelijke skyline van Manhattan te kijken ,een groters verschil tussen twee vakantie locaties is niet denkbaar.

Life is Ridiculously Awesome.

Tip- Hier hadden we willen slapen   :  kexhostel 

Zwembad / Spa  Laugarvatn Fontana ?

Café Babalú ?