ToffeCampings Dinsdag Gastblogger Dag.
Door ; Quint van der Meer

Deze keer gaan we richting Azië. Vietnam, om precies te zijn! Ik heb daar met vrienden op de motor van Hanoi naar Ho-Chi-Minh City gereden. 4 vrienden, 4 motors, 4 backpacks en 2000 kilometer om af te leggen. Deze geweldige reis liep uiteraard aan alle kanten de spuigaten uit. Maar dit is juist de kracht van een maand rondreizen, zonder ook maar iets geboekt of gepland te hebben. Lekker bekijken hoe en wat je doet per dag. Leven in het heden i.p.v. denken aan de toekomst of aan het verleden. Die vrijheid, die is echt onbetaalbaar. Ik hou daarom ook niet van plannen. Van plannen komt een planning, met een planning creëer je een bepaalde verplichting en met het niet halen van een bepaalde verplichting creëer je stress. And nobody likes stress. Dus hoe pakten wij dit aan? Simpel, maar effectief. Door het kopen van een Vietnamese simkaart, hadden wij door het hele land internet. Wij aten en sliepen via Booking.com en Tripadvisor. Wij noemen het, het moderne backpacken. Leven met de dag en komen en gaan wanneer je wil. Onze eerste stop van de 2000 kilometer was Cat Ba. Een prachtig rustig eilandje voor de kust van Vietnam, waar je ook cruises kan boeken naar de wereldbekende Ha-Long-Bay. We hebben daar veel backpackers ontmoet (maar zeg nou zelf waar ter wereld zijn ze tegenwoordig niet?) maar ook veel leuke lokale mensen. Dit is een prachtig eilandje met één van de meest mooie stranden van Vietnam. Ga je dus naar Vietnam? Sla dit wonderschone plekje dan absoluut niet over!