Visum aanvragen voor een vakantie in Amerika

Handig om te weten als je naar Amerika reist. Als Nederlander/Belg bent moet je in het bezit zijn van een ESTA formulier.Je kan een Esta formulier het beste en goedkoopste gewoon bij  https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  aanvragen . Kosten 14 dollar te betalen alleen met creditcard .

US ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation (Elektronisch Systeem voor reistoestemming), ofwel toestemming om te reizen naar de Verenigde Staten.  Het is een equivalent van een visum, maar er wordt geen stempel of sticker in uw paspoort aangebracht. Om in aanmerking te komen voor een ESTA, moet u paspoorthouder zijn van één van de volgende landen. Bekijk hier welke landen in aanmerking komen voor een ESTA.

 

De snelste en eenvoudigste manier om een ESTA voor de Verenigde Staten te krijgen

  1. Via visum.nl kunt u op elk gewenst moment een ESTA aanvragen. Voor deze snelle en makkelijke service rekent visum.nl bemiddelingskosten. Zodra uw ESTA-toestemming wordt toegekend, ontvangt u een bevestiging per e-mail of post van visum.nl.
  2. U moet een ESTA ten minste 72 uur voordat u gaat reizen aanvragen.
  3. Een eenmaal uitgegeven ESTA is 2 jaar geldig of geldig tot de vervaldatum van uw paspoort (kortste geldigheid is bepalend). Binnen de geldigheidsduur kunt u zo vaak u wilt naar de Verenigde Staten reizen.

Voor het reizen met een ESTA moet u:

  • In het bezit zijn van een retour-of doorreisticket voor een geplande vlucht bij een grote luchtvaartmaatschappij, of voor een afvaart bij een cruisemaatschappij die is geregistreerd voor ESTA’s
  • In totaal maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in de VS, Mexico, Canada en de Caraïbische eilanden.(Door)reizen tussen al deze landen moeten binnen de termijn van 90 dagen plaatsvinden
  • Geen eerdere overtredingen zijn begaan van de immigratie wet-en regelgeving van de Verenigde Staten (bijv. het overschrijden van de 90 dagen verblijfsduur)

Belangrijke mededeling voor ESTA aanvragers

  • Als u een Amerikaans staatsburger bent en in het bezit bent van een tweede nationaliteit van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program, dan hoeft u geen ESTA aan te vragen. U moet uw Amerikaans paspoort gebruiken om de VS in te reizen.
  • Let op: naar aanleiding van een recente wijziging van de Terrorist Travel Prevention Act, kunnen staatsburgers van VWP-landen die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest niet langer een ESTA aanvragen.
  • Staatsburgers van VWP-landen met een dubbele nationaliteit waarvan één de Iraanse, Iraakse, Syrische of Soedanese is komen ook niet meer in aanmerking voor een ESTA.
  • As of April 1, 2016, to qualify for an ESTA you must have a passport containing an integrated chip and display the universal e-passport symbol on the front cover (as shown below). text ; http://visum.nl/us-esta