Goedkoop reizen in Amerika met wegbreng campers

Enkele malen per jaar ontvangt Travelhome van de verhuurders in Amerika en af en toe ook in Canada aanbiedingen voor nieuwe wegbrengcampers. Travelhome biedt dergelijke wegbrengcampers aan in samenwerking met de verhuurders omdat in het voorjaar een (groot) aantal campers van de ene naar de andere locatie verplaatst moeten zien te worden. In veel gevallen komen de campers rechtstreeks uit de fabriek en moeten ze vanaf daar naar de verhuurlocaties gebracht worden. De fabriek is vrijwel altijd gelegen nabij Chicago, de inleverlocaties verschillen per verhuurder en special. U test tijdens uw reis de gloednieuwe camper en er wordt van u gevraagd eventuele zaken die nog niet helemaal in orde te zijn te melden, zodat deze verholpen kunnen worden voordat de campers verhuurd gaan worden.

Auto of motor

  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto.
  • Omdat verhuurbedrijven in de meeste staten (ondanks het feit dat de staat het Nederlandse rijbewijs erkent) toch een IRB eisen, wordt aangeraden dit document voor de zekerheid mee te nemen. Het IRB is verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en dient persoonlijk afgehaald te worden. Neem het Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Het IRB is 1 jaar geldig.
  • Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Canada

United States