Sardinië  /  Su Gologone.

Alleen al voor het prachtige en romantische boetiek hotel Su Gologone is Sardinië een bezoek waard. Wat een oase van creativiteit, natuur en rust is dit vakantieoord! Aan elk detail is gedacht en een schitterend palet van vrolijke kleuren zie je werkelijk overal terug. O.a speciaal gedecoreerde stenen, bewegwijzeringbordjes en plantenpotten (door de dochter van de eigenaresse; Giovanna Palimodde) gecombineerd met heel veel groen en bloemen maakt het een klein paradijsje op aarde. Omdat het aan faciliteiten zoals een zwembad, tennisbaan, verschillende lounge hoeken, barretjes, bibliotheek en restaurants ook niet ontbreekt kan je hier makkelijk een week verblijven. Alleen de midgetgolfbaan ligt er ietwat verwaarloosd bij omdat de gemiddelde bezoeker klaarblijkelijk meer van golf dan midgetgolf houdt. Dat komt omdat er wel een prijskaartje aan het verblijf hangt: Vanaf 225 per kamer kan je hier een nachtje of meer verblijven maar dan is ook je kamer een kleine oase. Elke kamer heeft een unieke inrichting met kunst van lokale artiesten en zelfgemaakte meubels en er zijn suites met jacuzzi’s en velen hebben ook nog een klein tuintje met lounge. De toppers krijgen er ook nog een fenomenaal uitzicht bij. Het hotel bevindt zicht namelijk naast het Supramonte gebergte, wat ontzettend indrukwekkend is en bij zonsondergang mee kleurt met de zon. T kan ook niet anders dan je vanaf t moment bij binnenkomst alleen nog maar met 1 big smile op je gezicht rond loopt. De locatie, het heuvelachtige terrein en de styling is gewoonweg fantastisch. Als je mazzel hebt word je ook nog persoonlijk welkom geheten door de eigenaresse of haar dochter.

Dan nog een speciale vermelding waard; HET ETEN! In Sardinië kunnen ze overal goed kokkerellen, lokale gerechten zijn zeer smakelijk en de Italiaanse keuken is al top en erg gevarieerd, maar bij Su Gologone is het een klasse apart. Het staat niet voor niets als 1 van de beste restaurants van het eiland bekend. De voormalig chef en oprichter; Giuseppe “Peppeddu” Palimodde (1925–1996) heeft een kleine 40 jaar zelf in de keuken gestaan en dat is zodra je t restaurant nadert meteen te zien. Er hangen maar liefst 2 wanden vol met oorkondes, trofeeën, vermeldingen en meer voor en over deze oprichter van het restaurant en hotel.

De ouderdom van het hotel) en restaurant (sinds de 60’s) is terug te zien in de voorwerpen, pannen en kunstwerken die er staan en hangen en de kleuren van het interieur zijn werkelijk zo mooi afgestemd dat het restaurant zelf ook heel bijzonder is. Dus ga er sowieso een hapje doen als t budget t niet toelaat om er te logeren, want dit is op zich al een mega unieke ervaring. De specialiteit van het huis is porcetta en hiervoor staat speciaal 1 man de hele avond voor een grote open haard stukken vlees op spit te draaien en langzaam te garen.

Kortom; hier moet je in je leven zeker een x heen!

Met vriendelijke groet,

Ramona van Gennep

Van Gennep Productions

Check de website van sugologone

Adres : 08025 OLIENA (NU) SARDEGNA