GGD reisApp & Pa is een watje.
We gaan oud en nieuw vieren onder een palmboom in Thailand, da,s tof. De onvermijdelijke gang naar de plaatselijke GGD voor prik en informatie zorgt bij ons thuis al dagen voor de bezoekdatum tot gegniffel en prikgrappenterreur van de kids , want die weten Pa is geen held en als de dood voor naalden. Even noteren ; “Het nemen van kinderen moet zorgvuldig(er) afgewogen worden” Afijn ik zal niet uitweiden over de prik maar het viel mee , goddank , want we moeten nog twee keer terug. Er is een toffe App reisApp uit van het GGD zie lap text hieronder , hij is leuker dan de prik.

#ggdreisapp #reisapp

Wat is er bijzonder aan deze app?

De app ‘GGD reist mee’ maakt gebruikt van GPS. Dit betekent dat GGDReisvaccinaties u berichten kan sturen als er in een land ergens voor wordt gewaarschuwd. Dat bericht ontvangt u alleen als u daadwerkelijk in dat land bent. Dat kan een bericht zijn over een nieuwe epidemie, zoals zikavirus of ebola, maar ook politieke onrust of een negatief reisadvies. Zet hiervoor wel de locatievoorzieningen aan.
De app kan zowel online als offline gebruikt worden.
Zodra u internetverbinding heeft wordt de inhoud automatisch ververst met de meest recente informatie.
U kunt er reistips op vinden. Denk aan ‘Hoe voorkom ik dat ik word gestoken door een mug? ‘of ‘Hoe voorkom ik hoogteziekte?’.
Er is een onderdeel: ‘Wat te doen bij….’ zoals: ‘Wat te doen bij een honden- of apenbeet?’
U kunt er informatie vinden over ziekten en vaccinaties, maar ook kijken welke vaccinaties nodig zijn per land.
U kunt ook via de app een afspraak maken bij de GGD.
De app ‘GGD reist mee’ is nu meteen al te downloaden in de Appstore (iOS) en op Google Play (Android).

Fijne reis!

Team GGD Reisvaccinaties.