Terug In Amerika van Bill Bryson. Lekker boek over een Amerikaan die De Appalachian Trail gaat lopen. Lekker smakelijk geschreven met teksten als deze “Wie kan de woorden ‘Great Smoky Mountains of Shenandoah vally uitspreken en niet de aandrang voelen om, zoals de natuuronderzoeker John Muir het ooit zei  een brood en een pond thee in een oude zak te stoppen en over het hek van de achtertuin te springen?” .https://www.facebook.com/BillBrysonAuthor

 

te koop bij https://www.boekwinkeltjes.nl/b/142318486/Terug_in_Amerika/

 

Appalachian Trail

https://www.facebook.com/BillBrysonAuthor

De Appalachian Trail, of voluit de Appalachian National Scenic Trail, is een 3500 km (2175 mijl) lang afgebakend lange-afstand-wandelpad door de Appalachen in het oosten van de Verenigde Staten. Het strekt zich uit van Springer Mountain in Georgia tot Mount Katahdin in Maine. Onderweg loopt het door de staten Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey,New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont en New Hampshire. Het pad wordt onderhouden door de Appalachian Trail Conservancy, een overkoepelende organisatie van wandel- en natuurverenigingen.

Geschiedenis

Het idee voor het pad kwam van Benton MacKaye, een bosbouwkundige en natuurbeschermer, die zijn plan beschreef in 1921, kort nadat zijn vrouw overleden was. Zijn idee was om een lange wandelroute te creëren, die een aantal boerderijen en wilderniskampen met elkaar zou verbinden, om stadsbewoners de gelegenheid te geven de natuur te verkennen. Zijn ideeën werden gepubliceerd in the New York Evening Post. Dit artikel trok de aandacht van de Palisades Interstate Park Commissie, die net bezig was met het herstellen van de schade, die afgravingen hadden toegedaan rond de New Jersey Palisades, een rijklippen langs de westelijke oever van de rivier de Hudson, die begint tegenover het eiland Manhattan en zich naar het noorden uitstrekt over de grens tussen de staten New Jersey en New York. Dit leidde tot het openen van het eerste deel van de route op 7 oktober 1923 van Bear Mountain door het Harriman State Park naar Arden.