Site pictogram Toffe Plek

Belgie . Museum voor onbedoelde kunst .

Een rood Treinstel op stalen balken in de toppen van de bomen

Moderne kunst openlucht museum Belgie .

De kunst van het zwerven bestaat uit een grillige en niet van te voren te voorspellen route , sterker nog , wees op je hoede voor rechte lijnen tussen A en B – genoeg wijze raad – het niet erkende museum voor onbedoelde kunst “Foundation Verbeke “ bleek ons een logische tussenstop richting restaurant “ de Vluchthaven” in Bruinisse/Zeeland – zelden zo veel lol gehad in een niet erkend museum – top collectie qua humor – hoewel dat vermoedelijk een puur eigen beleving is – wij werden er in ieder geval erg blij van –
Het museum ligt pal aan de snelweg E34 vlakbij de grens Belgie /Nederland . Een deel van de collectie bevind zich in de oude transport loodsen met daarachter 12 hectare woeste natuur waar je fantastisch kan verdwalen en mijmeren over de zin en onzin van de objecten die je tegenkomt . Net als de omringende natuur groeit en bloeit de collectie gestaag door . En dat is maar goed ook het is een visueel feestje . In de enorme hallen wordt je ook op een lekkere manier bij de nek gegrepen door de onbedoelde kunst collectie .Ben je na zoveel cultuur knock-out geslagen dan kan je bijkomen in het restaurant met een hap en een slok .
Foundation Verbeke 

Adres:  Westakker 1, 9190 Stekene, België

Openingstijden:
Telefoon: +32 3 789 22 07

Beste visrestaurant in Zeeland

Restaurant de vluchthaven ligt in “het midden van alles” en iets buiten het dorpje Bruinisse en heeft een menukaart waarvoor je zoals wij , omrijdt en afbuigt van de rechte lijn tussen A en B . Het restaurant ligt gevoelsmatig aan het einde van de wereld en direct aan het water met uitzicht op ja wel . haven de vluchthaven . Hou het simpel . Dit onbedoelde concept zet zich ook lekker door in de beperkte fijne menukaart . Alle gerechten komen direct uit de buurt zijn seizoens gebonden en 100% eerlijk . Verwacht geen ingewikkelde opgemaakte borden met links en rechts rijen onbegrepen bestek . De Noordzee garnalen pel je met de hand , de kreeft kraak je met gereedschap . Eten, werken en slurpen.
Ook een klein feestje is de bediening , relaxte gasten die naast je bestelling opnemen ook lekker de tijd nemen voor een klets praatje over de fijne dingen van het leven .
Blij en vol verlieten we het pand met de belofte dat we terugkomen .

Adres : Zijpe 1, 4311 RK
Email: brasserievluchthaven@gmail.com
Telefoon: 0111-481228

Aanvangstijden:

Maandag     –  Gesloten
Dinsdag       –  Gesloten
Woensdag   –  Gesloten
Donderdag  –  17:30 – 19:30
Vrijdag          –  17:30 – 19:30
Zaterdag      –   12:00 – 13:30 | 18:00 – 20:00
Zondag        –    12:00 – 15:00


Check ons blog : 10 toffe plekken om oesters te eten langs de Frans Atlantische kust 
Check ons blog : Vis en oesters eten direct uit de haven van IJmuiden 
Check ons blog : De Oesters van Nam Kee in China Town Amsterdam 

Een rood Treinstel op stalen balken in de toppen van de bomen
Mobiele versie afsluiten