Berichten van Bali / Nusa Caningan

Rondje Nusa Cheningan .

Tank vol

Zonnebril nonchalant op de brug van je neus

Paar 100:000 op zak voor drankje en hap .

He Ho Lets Go !

Eerst de gele brug over en dan de rechts af.

Het is simpel , houd de weg in de gaten en kijk af en toe naar rechts.

Je passeert nu als eerst Seabreeze , super toffe tent . Niet meteen je handremmen in knijpen ik had bedacht dat we ons rondje hier eindigden .

Eerste stop Les Pirate Beach Club . Toffe witte twee persoons huisjes pal aan de zee . Lekker zwembadje om af te koelen . Prima terras .helemaal happy.

Nr 2 The Palms . Huisjes ,restaurant en ook hier weer een zwembad . Prima tent met eerste klas uitzicht op de surfers in de baai .

Nr 3 . Behana Point restaurant op het puntje van een klif met waanzinnig uitzicht op de surfers .Prima plek voor een snack en een drankje . De plek is ook bekend om de duik vanaf de terras van het restaurant . Gods wegen zijn duister en zelden aangenaam . Waarom zou je dat in godsnaam doen ? Ik Eet nog liever mijn teenslipper op .

Nr 5 . wees een trotse toerist en sluit je aan in de rij en maak een een foto van the Blue Lagoon . Beeldschone baai uit een vakantiebrochure .

Nr 6. Nalu Bowl ,het restaurant van Cadek .

Mijn favoriet uit dit rijtje . Zo,n vreselijk lief eettentje . Buitengewoon lekker gegeten en een tijd blijven hangen om te ouwehoeren met Cadek . Toffe peer met mooie ideeën. In Nederland zou hij een filosoof zijn , hier maakt hij een uitstekend Bakso .

De weg is van Los asfalt op een bed van mul zand en slingert fijn door berg en dal . Bananenbomen , bamboe en palmbomen wisselen zich aangenaam af . Af en toe een huisje en een tempel . Een haan die kraait . Al zou ik muziek onder dit verhaal moeten zetten dan zou het zou het Amadou en Miriam plus Manu chao zijn met “Senegal fast Food “

Zo nu zijn we weer aangekomen bij de gele brug.nee nee niet de brug op we blijven heel eigenwijs nog even de zee volgen om te chillen bij Seabreeze . Hier vind je een prima sfeertje , zitzakken,hangmatten,schommels en een super fijn zwembad om aan de rand te hangen .

www.thepalmsceningan.com

www.lepirate.com

Bakso Soep (of Bakso sop of Bakso soto) is een Indische soep met “Bakso balletjes”. Deze balletjes zijn kant en klaar te koop in iedere toko maar wij gaan ze zelf maken. Niet zo moeilijk hoor.

Baksoballetjes:

Ingrediënten:

750 gr. (of ietsjes meer) rundergehakt of witvis

2 fijn geperste knoflookteentjes

mespuntje zout en peper

2 theel. ketjap manis

1 theel. sambal oelek

1 eetl. selderij

2 eetl. bloem

Bereiding:

Flink door elkaar mengen en rol van het mengsel, balletjes van ongeveer 2 cm. Reken op 5 tot 6 balletjes per persoon. Kook deze balletjes totdat, ze goed gaar zijn. Doe wel een klein beetje zout in het water. Let op: het water niet gebruiken voor de soep!

Soep:

Ingrediënten:

ca 1.5 ltr water

2 mergpijpjes

2 fijn geperste knoflookteentjes

1/2 eetl. rietsuiker of een stukje gula djawa

blokje tahu (reepjes snijden)

ca. 250 gr. gekookte mie

2 rode lomboks (hele kleine ringetjes snijden)

Bawang goreng (gebakken uitjes)

Ketjap manis

Selderij

mespuntje peper en zout (als je een bouillon blokje erbij doet dan geen zout gebruiken.

Bereiding:

Maak in een ruime pan een sterke bouillon van een paar stukjes mergpijp. Laat het water koken totdat het vet aan de oppervlakte komt. Eventueel 1 runderbouillon blokje toevoegen.

Voeg dan gekneusde knoflook, peper, zout en een beetje suiker. Als de soep klaar is doet u de vis of vleesballen erbij en ook plakjes rauwe tahu ( tofu). Laat alles koken totdat de balletjes boven komen drijven.

Bakso wordt altijd geserveerd in diepe borden of flinke soepkommen. Als eerste leg je wat gekookte mie op de bodem. Daarboven op leg je enkele bakso balletjes, dan de tahu en nu een flinke lepel soep er boven op, zodat alles lekker drijft.

Naar smaak wat fijn gesnipperde selderie toevoegen, klein beetje ketjap manis, kleine ringetjes lombok en niet te vergeten te bestrooien met gebakken uitjes.

Eventjes opletten: Alles moet je eigenlijk een beetje op goed gevoel doen en naar persoonlijke smaak. want dat is Indisch koken…… koken op gevoel. En zeker weten, dan wordt het echt heerlijk.

Selamat makan…. text / recept www.roysrecepten.nl

Thanx Roy

#Bali #TPBali #Nusaceningan