Doe het zelf pizzaoven

Na het zien van “Ugly Delicious” van David Chang, aflevering “Pizza” op Netflix, kreeg ik de spirit. Een idee dat al lang sluimerde werd wakker geschud. Een pizzaoven bouwen. De volgende dag kocht ik dus niet de stapel vuurvaste stenen die ik nodig had om een oven te bouwen, maar een elektrische mini-pizzaoven waar ik lekker mee aan de slag ging. En weg lekt het idee om een pizzaoven te bouwen.

Zo gaat dat meestal met ideeën en dat bevalt prima. Na een paar weken stunten met mijn nieuwe kleine rode duivel en tal van op zich prima pizza’s verder kwam het idee om zelf een oven te bouwen toch weer heel irritant bovendrijven. Met een ongekende daadkracht dook ik Google in. Las me suf en bestelde beton, vuurvaste stenen, vuurvast cement, kachelpijpen en een enorme zak hydrokorrels.

Heel exact waren alle verhalen over zelfbouw pizza ovens niet, maar in basis snapte ik het verhaal wel. De buiten tafelvoetbaltafel, deels overwoekerd door de wijnrank, werd naar het achterste deel van de tuin gedirigeerd. Voila. De bouwplek was gereed.

Op Google wemelde het van de modellen voor het onderstel. De meeste van gemetselde stenen. Zwaar en bunkerachtig qua look. Sprak mij totaal niet aan en bovendien ik heb een houtwerkplaats. De komende dagen laat ik zien hoe ik mijn oven heb gebouwd.

Niet moeilijk, wel leuk. Niet lullen gewoon doen.

 


Check doe het zelf pizzaoven deel 2 

Check doe het zelf pizzaoven deel 3

Check doe het zelf pizza oven deel 4 


IMG_8589

Klaar !

Pizza maker Donna

Pizza maker Donna . Prima ding .Maar ik wilde meer .

0aefd413c87bfde72a81ac51d169554577699c57

De inspiratie

IMG_6977

hydrokorrel Bouillabaise

IMG_6974

Beton mix volgens oude familie recept

IMG_6972

de basis

IMG_8520

Take it easy

fullsizeoutput_3026

Tools

fullsizeoutput_302c

Vuurvaste stenen

fullsizeoutput_302d

Erfstuk

IMG_8587

ovenspul

Collage_Fotordddeer5678